Το Τσιτσέν Ιτζά (Chichén Itzá), αποτελεί ένα ταξίδι στον χρόνο. Στην εποχή της μεγάλης αυτοκρατορίας των Μάγια. Ένας πολιτισμός που αν και εξαφανίστηκε βίαιά και ξαφνικά, άφησε πίσω του σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά.

Στην γλώσσα των Μάγια σημαίνει: «στο στόμα του φρεατίου του Ιτσά» είναι μια μεγάλη προκολομβιανή αρχαιολογική περιοχή που χτίστηκε από τον πολιτισμό των Μάγια και που βρίσκεται στο βόρειο κέντρο της χερσονήσου Γιουκατάν, στο σημερινό Μεξικό.

Στην χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικό, βρίσκονται τα ερείπια της σημαντικότερης πόλης των Μάγια, της Τσιτσέν Ιτζά. Ήταν το πολιτικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό και στρατιωτικό κέντρο αυτού του μεγάλου πολιτισμού, ο οποίος άνθισε από το 800 εώς το 1200 μ.Χ. .

Η διαχείριση του Τσιτσέν Ιτζά ανήκει στο Εθνικό Ίδρυμα Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικό, όμως το έδαφος στο οποίο βρίσκονται τα μνημεία είναι ιδιωτικό και ανήκει στην οικογένεια Barbachano. Έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και πρόσφατα εντάχθηκε, έπειτα από παγκόσμια ψηφοφορία, στα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου.