Την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας και για τις διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού και τον επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας».

Στην δήλωσή του ανέφερε ότι «οι παλινωδίες της κυβέρνησης απειλούν να οδηγήσουν στη διάρρηξη της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και την επιστημονική κοινότητα», και προσέθεσε: «Στόχος κοινός είναι να αποτρέψουμε ένα ακόμη πανδημικό κύμα που θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Και για αυτό χρειάζεται να επιστρατεύουμε την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την πειθώ. Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους πολίτες και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Όχι να τους απειλούμε με τιμωρίες. Ούτε να τους δελεάζουμε με ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια. Αλλά να τους πείσουμε ότι αυτό που μας νοιάζει πάνω από όλα είναι η ζωή. Η δική τους, η δική μας, όλων».

Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να πάρουν την υπόθεση της ζωής και της υγείας τους στα χέρια τους. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, και αίσθημα αλληλεγγύης. Να αγνοήσουν τον ανεύθυνα διχαστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη. Να εμβολιαστούν, να φοράνε μάσκες, και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας».

Έκκληση

Απηύθυνε όμως έκκληση και στην κυβέρνηση «να μην επιμείνει στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα».

«Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Η πανδημία είναι ένας συλλογικός κίνδυνος και μόνο συλλογικά αντιμετωπίζεται, όχι με το διχασμό των πολιτών σε υγιείς και απόβλητους» εξήγησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε:

 

Η κοινωνική ένταση, ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διχόνοια είναι κίνδυνοι που οφείλουμε να αποτρέψουμε.

Την πανδημία ή θα τη νικήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ή θα μας νικήσει αυτή.

Και είναι στο χέρι μας να βγούμε όλοι μαζί νικητές από αυτή τη μάχη