Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πυρκαγιών ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι έχουν καεί πάνω από 1.200.000 στρέμματα.

«Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας πως αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους και η ασφάλεια που «υποσχέθηκε» ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σε ανάρτηση του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας αναφέρει:

«Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας “ανεξέλεγκτης” πύρινης διαδρομής.

Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο.

Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους. Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει. Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας.

‘Αλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα».

Σύσκεψη του πρωθυπουργού

Το απόγευμα, στις 18:00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με θέμα την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει ο επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, Σταύρος Μπένος.

2.000 Αυτοψίες

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, το πρωί  σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑ,Ι τόνισε ότι, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες σε πολύ μεγάλο μέρος των πυρόπληκτων περιοχών σημειώνοντας ότι: «έχουμε φτάσει τις 2.000 αυτοψίες στην Αττική, στην Εύβοια και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πελοποννήσου. Ουσιαστικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα έχουμε τελειώσει και τους επανελέγχους».

Υπογράμμισε δε, ότι οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών ήταν δίπλα στους πολίτες τονίζοντας πως και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές στην Βαρυμπόμπη, από την πρώτη στιγμή.