Δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων

Συνολικά 19 μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ψήφισαν υπέρ του ανοίγματος των Λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, ωστόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας και άλλοι έξι από τους ειδικούς τάχθηκαν κατά της επιστροφής των μαθητών στις τάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Τσιόδρας διαφώνησε με το άνοιγμα των Λυκείων, καθώς θεωρεί ότι η επιστροφή στα σχολεία θα έχει ως συνέπεια την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα.

Η βαρύτατη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, όπως την παρουσίασε και την Τρίτη στη διάλεξη στην ακαδημία Αθηνών, ήταν ο λόγος για την ένσταση που διατύπωσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, ο οποίος θεωρεί ότι το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει, με δεδομένο ότι η κινητικότητα θα αυξηθεί κατακόρυφα σε κρίσιμες ηλικιακές ομάδες.

Την ίδια στιγμή, τόνισε ότι σταθμιζεται ως πολύ σημαντικό το δείγμα των δεκάδων χιλιάδων τεστ που θα διενεργούνται καθημερινά σε εφήβους και άτομα παραγωγικής ηλικίας, και που ελπίζεται ότι θα δίνουν μια πιο ενδελεχή εικόνα της επιδημιας. Ωστόσο, δεν έκρυψε την αγωνία του για τη συνολική επίπτωση της επιδημίας στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως θα συμμετάσχει στην καθιερωμένη απογευματινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Υγείας, για να δώσει λεπτομέρειες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Πάντως, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα Λύκεια από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, κάτι που, όπως είχε προαναγγείλει και νωρίτερα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ήταν στόχος της κυβέρνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.