Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Action24 και αναφερόμενος στο θέμα των νεκρών ψαριών στον Παγασητικό, τόνισε ότι «τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν, το θέαμα από μόνο του είναι αδιανόητο».

Για να προσθέσει:

«Σε κανέναν μας δεν είναι ευχάριστο να βλέπει αυτή την εικόνα, που προφανώς μας σοκάρει και μας δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία. Το θέμα αυτό, έγινε γνωστό από την προηγούμενη Κυριακή και είναι ένα ζήτημα το οποίο εξελίσσεται σε ότι αφορά την συλλογή των νεκρών ψαριών και την υγειονομική ταφή όπως προβλέπεται, αλλά και την διερεύνηση του τι ακριβώς έφταιξε».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «τρέχει Εισαγγελική έρευνα, είναι ένα θέμα που τουλάχιστον με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, αφορά στο γεγονός ότι η αναγκαστική εκτόνωση νερών από την Κάρλα, δημιούργησε αυτό το φαινόμενο που ενδεχομένως νωρίτερα υπήρχαν τα νεκρά ψάρια ήδη μέσα στη λίμνη για κάποιους λόγους αλλά το να σας πω κάτι που δεν είναι γνωστό τι έχει συμβεί, δεν θα είναι υπεύθυνο. Είναι κάτι που μας λυπεί όλους. Πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να τρέξουν όσο γίνεται περισσότερο».

Τσιάρας: Η εικόνα με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό μας σοκάρει

Τέλος πέρα από όσα δήλωσε ο κ. Τσιάρας, οι Βολιώτες παραπονιούνται για έντονη δυσοσμία από τα νεκρά ψάρια σε όλη την πόλη. Όπως τονίζουν σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι τόσο μεγάλη η δυσοσμία, που ακόμη και με κλειστά παράθυρα διαπερνά τις οικίες.

Διαβάστε ακόμη: