Η Τσέλσι βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης αναταραχής, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των ιδιοκτητών της ομάδας έχουν φτάσει στο ναδίρ. Ο Τοντ Μπόελι, ένας από τους βασικούς επενδυτές, φαίνεται αποφασισμένος να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του συλλόγου, προτείνοντας την εξαγορά του συνόλου των μετοχών.

Η πρόταση του Μπόελι έρχεται σε μια περίοδο που η Τσέλσι αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων. Η ομάδα δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα τις τελευταίες σεζόν και τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση μεταξύ της Clearlake Capital, η οποία κατέχει σημαντικό πακέτο μετοχών, και του Τοντ Μπόελι με τους συνεργάτες του, έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Ο Αμερικανός επενδυτής φέρεται να ανησυχεί για τις επιπτώσεις αυτής της κόντρας και φέρεται να προτείνει μια ριζική λύση: την πλήρη εξαγορά της Τσέλσι, απομακρύνοντας έτσι την Clearlake από τα διοικητικά.

Πηγές αναφέρουν ότι ο Μπόελι θεωρεί πως η εξαγορά είναι μονόδρομος για να αποφευχθεί ένας μακροχρόνιος και καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος. Η Clearlake Capital, ωστόσο, φέρεται να αντιδρά, δηλώνοντας απρόθυμη να παραχωρήσει το μερίδιό της.

Ο Μπόελι εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια λίρες για να καταθέσει μια δελεαστική πρόταση, η οποία θα ξεπερνά το ύψος της επένδυσης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Τσέλσι.

Η κίνηση αυτή του Αμερικανού φέρεται να βρίσκει υποστηρικτές και σε άλλους επενδυτές εντός του συλλόγου. Εάν η εξαγορά ολοκληρωθεί, η διοίκηση θα έχει ελεύθερο πεδίο δράσης για να οδηγήσει την Τσέλσι πίσω στις επιτυχίες, τόσο στην Premier League όσο και στο Champions League.

Διαβάστε ακόμη: