Τι ποδόσφαιρο, τι θέαμα, τι ρυθμός μέχρι τελικής πτώσης, τι ντέρμπι ήταν αυτό! Τσέλσι και Λίβερπουλ άπλωσαν στο χορτάρι όλες τις ποδοσφαιρικές αρετές τους και πρόσφεραν απλόχερα ένα απολαυστικό θέαμα. Σε ένα ματς «δώστε μου μάτια να βλέπω» οι δύο μονομάχοι διαφήμισαν το ποδόσφαιρο. Όμως μαζί με τους λάτρεις του ωραίου ποδοσφαίρου πανηγυρίζει και η Μάντσεστερ Σίτι! Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα απέκτησε σημαντικό πλεονέτημα στη μάχη του τίτλου αφού έχει διαφορά 10 ολόκληρων βαθμών από την Τσέλσι και 11 από τη Λίβερπουλ που έχει όμως ματς λιγότερο.

Τρελός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο

Το ντέρμπι ήταν… ντέρμπι από το ξεκίνημα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω με τρελούς ρυθμούς. Οι Λονδρέζοι είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, ωστόσο οι Reds ήταν εκείνοι που πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Ο Τσαλόμπα έκανε λάθος στην άμυνα της Τσέλσι, ο Μανέ το εκμεταλλεύτηκε, πέρασε και τον Μεντί και πλάσαρε για το 0-1 στο 9′.

Η Λίβερπουλ «πάτησε» στο καλό μομέντουμ που είχε φτιάξει και δεν άργησε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Μετά από ωραία κυκλοφορία των Reds έξω από την περιοχή, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε ωραία τον Σαλάχ στα δεξιά της περιοχής και ο Αιγύπτιος με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Μεντί για το 0-2.

Ωστόσο, η ομάδα του Τούχελ δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε, καθώς πριν την ανάπαυλα κατάφερε όχι απλά να μειώσει, αλλά και να φέρει το ματς σε ισορροπία. Και όλα αυτά σε διάστημα 4 λεπτών!

Η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους και μείωσε σε 1-2 χάρη σε τρομερό σουτ στην κίνηση του Κόβασιτς στο 42. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καντέ βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Λίβερπουλ, βρήκε τον Πούλισικ στην περιοχή και νίκησε τον Κέλεχερ για το 2-2.

Στο ίδιο μοτίβο μέχρι το 65′

Ο φρενήρης ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Λονδρέζους να πατούν καλύτερα, ωστόσο η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Σαλάχ να επιχειρεί να νικήσει από μακριά τον Μεντί, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με μια φοβερή απόκρουση κράτησε το 2-2, ενώ στο επόμενο λεπτό έσωσε ξανά την Τσέλσι στο σουτ του Μανέ.

Οι Λονδρέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους, απειλώντας στο 62′, με τον Πούλισικ να σουτάρει από κοντά αλλά ο Κέλεχερ έδιωξε σωτήρια. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τους παίκτες του Τούχελ πάντως να πιέζουν συνεχώς για να πετύχουν το γκολ της νίκης. Αυτό δεν ήρθε, με το τελικό 2-2 να αφήνει χαμένες και τις δύο ομάδες και… σχεδόν πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τσέλσι: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Τσαλομπά (70’ Ζορζίνιο), Καντέ, Κόβατσιτς, Μάουντ, Χάβερτς (79’ Χάντσον Οντόι), Πούλισικ

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Τσιμίκας, Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ (69’ Κεϊτά), Ζότα (69’ Τσάμπερλεϊν), Μανέ (90’ Τζόουνς), Σαλάχ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

  1. Μάντσεστερ Σίτι 53 (21)
  2. Τσέλσι 43 (21)
  3. Λίβερπουλ 42 (20)
  4. Άρσεναλ 35 (20)
  5. Γουέστ Χαμ 34 (20)
  6. Τότεναμ 33 (18)
  7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 31 (18)