Στη μείωση των bonus δεκάδων κορυφαίων στελεχών της προχωρά ο πιστωτικός κολοσσός Citigroup, με τα golden boys της τράπεζας να αναμένουν από μέρα σε μέρα το «ραβασάκι» με τα δυσάρεστα νέα.

Οι δρομολογούμενες μειώσεις ενδεχομένως να διαφέρουν σημαντικά, ανάλογα με τη θέση και το ύψος του πακέτου αμοιβής κάθε στελέχους, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg.

Στελέχη που αναφέρονται απευθείας στην επιτροπή διαχείρισης πρόκειται να ενημερωθούν αυτόν τον μήνα για τις σχετικές αποφάσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο της Citigroup βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των τελικών αποφάσεων για τα πακέτα αμοιβών της 15μελούς διευθυντικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Μάικλ Κόρμπατ.

Ωστόσο, η πλευρά της Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει την εν λόγω πληροφορία.

Η συγκεκριμένη κίνηση της τράπεζας αποτελεί ένα δείγμα της προσπάθειας που καταβάλλει προκειμένου να καθησυχάσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με τα ζητήματα των ελλείψεων της τράπεζας στις πρακτικές διαχείρισης δεδομένων και προβλήματα στη διαχείριση κινδύνου.

Η Citrigroup έχει επανειλημμένα δεσμευτεί να επιλύσει αυτά τα προβλήματα και για τον λόγο αυτό δαπάνησε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποδομές και εσωτερικούς ελέγχους το περασμένο έτος.

Η Citigroup έχει δημιουργήσει τις λεγόμενες ροές εργασίας για τη βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης κινδύνου και της διαδικασίας εσωτερικού ελέγχου, καθώς και το εξορθολογισμό των πρακτικών διαχείρισης δεδομένων.

Τον επόμενο μήνα, μάλιστα, σχεδιάζει να παραδώσει μια πρώτη ανάλυση των δράσεων που απαιτούνται για την επίλυση των ζητημάτων που έχουν τεθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ενώ, τον Μάιο πρόκειται να παρουσιάσει ένα πιο λεπτομερές σχέδιο δράσης.