Το TRUTH Social αποτελεί μόνο το πρώτο από τα πολλά βήματα που φιλοδοξεί να κάνει η νέα εταιρεία, καθώς σκοπεύει να επεκταθεί επίσης στην παροχή συνδρομητικής υπηρεσίας βίντεο που θα περιλαμβάνουν ψυχαγωγία, ειδήσεις και podcasts, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Ο μεγιστάνας των ακινήτων εξέφρασε ακόμη την πρόθεσή του η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον όμιλο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο.

Το Τwitter, το Facebook και άλλες κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απέκλεισαν τον Ντόναλντ Τραμπ από τις υπηρεσίες τους έπειτα από τη βίαιη εισβολή εκατοντάδων υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο τη νύχτα της 6ης Ιανουαρίου. Της κίνησης αυτής είχαν προηγηθεί, αλλά και ακολούθησαν, διχαστικές αναρτήσεις και ομιλίες του τέως προέδρου, στις οποίες ισχυριζόταν ψευδώς πως η ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου οφειλόταν σε εκτεταμένη απάτη. Ο ισχυρισμός αυτός έχει απορριφθεί πολλές φορές, από δεκάδες δικαστήρια και εκλογικούς αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του Τραμπ που αρνήθηκε να κατονομαστεί επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου του ομίλου στο πρακτορείο Reuters, ενώ ταυτόχρονα η εκπρόσωπος Τύπου του τέως προέδρου, Λιζ Χάρινγκτον, κοινοποίησε την είδηση στον λογαριασμό της στο Τwitter. «Για τόσο καιρό, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες καταπνίγουν τις συντηρητικές φωνές», ανέφερε ο γιος του τέως προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, στο Fox News, επιβεβαιώνοντας με τη σειρά του τις εξελίξεις.

Η είδηση για την εκκολαπτόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε φρενίτιδα σε επενδυτές

Η είδηση αργά την Τετάρτη ότι η εκκολαπτόμενη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του πρώην προέδρου, Trump Media & Technology Group, σχεδιάζει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω μιας εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού, έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους ιδιώτες επενδυτές. Μάλιστα, η άνοδος της μετοχής εκτόξευσε την αξία του νέου εγχειρήματος στα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, φαίνεται ότι ο Τραμπ θα κατέχει περισσότερο από το 50% της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα γινόταν πλουσιότερος από κάθε άλλη φορά με περιουσία 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Τα χρήματα που τοποθετούνται σε ένα επιχειρηματικό εγχείρημα του Ντόναλντ Τραμπ, σηματοδοτούν μία ξαφνική ανατροπή σε μία κυβέρνηση η οποία φάνηκε και τόσο ευγενική με την επιχειρηματική αυτοκρατορία του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσιγκτον, το οποίο άνοιξε πρώτη φορά το 2019, πωλείται, ενώ ο εμβληματικός πύργος στο κέντρο του Μανχάταν που φέρει το όνομά του έχει αυξανόμενες κενές θέσεις. Αυτό το καλοκαίρι, ο οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού Τραμπ κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη. Η περιουσία του Τραμπ έχει μειωθεί κατά περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια από τότε που εισήλθε στον Λευκό Οίκο, με την πανδημία και τις επιπτώσεις από την εξέγερση στο Καπιτώλιο, τον Ιανουάριο, να προκαλούν πρόσθετα πλήγματα στα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Θα περάσουν μήνες έως ότου το Truth Social το εγχείρημα του Ντόναλντ Τραμπ να κυκλοφορήσει στην αγορά καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά τεχνικά ζητήματα. Μάλιστα την Πέμπτη η πλατφόρμα παραβιάστηκε. Είναι επίσης ασαφές πώς ο Τραμπ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην κλίμακα του Twitter τους επόμενους μήνες.

Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα φιλοδοξεί, σύμφωνα με παρουσίαση στον ιστότοπο της Trump Media, να ανταγωνιστεί το AWS της Amazon.com Inc. και το Cloud της Google.

 

Ντόναλντ Τραμπ: «Χάκαραν» το «Truth Social», πριν ακόμα το ανεβάσει

Ένα 24ωρο μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ περί δημιουργίας δικού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης υπό την ονομασία «Truth Social», έγινε γνωστό ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης χακαρίστηκε.

Αρκετοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με θέματα τεχνολογίας βρήκαν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού μπήκαν σε αυτό δημιούργησαν ψεύτικα προφίλ τόσο για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ όσο και για τον πρώην αντιπρόεδρο Μάικ Πένς.

Το χακάρισμα σημειώθηκε μέσα σε δύο ώρες από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Daily Dot Mikael Thalen, το url του ιστότοπου σύντομα τέθηκε εκτός σύνδεσης. Την ίδια ώρα, ο ψεύτικος λογαριασμός του δημοσιογράφου Drew Harwell έκλεισε μέσα σε μία ώρα.