Τον απόλυτο τρόμο έζησε ένα 9χρονο παιδί στη βόρεια πόλη Νόβι Ουρενγκόι της Ρωσίας, όταν δέχτηκε επίθεση από μια αγέλη σκύλων.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που τα σκυλιά αγριεύουν και τραυματίζουν βαριά το εννιάχρονο κορίτσι.

Η μαθήτρια είχε πλησιάσει με φιλική διάθεση τα ζώα, που έκοβαν βόλτες μέσα στο χιόνι, αλλά ξαφνικά έπεσαν πάνω της και άρχισαν να τη δαγκώνουν.

Το παιδί, που ονομάζεται Ντάσα, προσπάθησε να απομακρυνθεί από τα ζώα, αλλά περικυκλώθηκε και έπεσε στο έδαφος, καθώς τα σκυλιά τη δάγκωναν.

Τα τρία από τα τέσσερα σκυλιά δάγκωσαν το κορίτσι στο κεφάλι, τα χέρια, τα πόδια και το κορμί με την 9χρονη Ντάσα να γλιτώνει τα χειρότερα, επειδή φορούσε χοντρό μπουφάν, καθώς στην συγκεκριμένη περιοχή η θερμοκρασία ήταν στους -22 βαθμούς Κελσίου, μεταδίδει η Daily Mail.

Η επίθεση που κράτησε περίπου ένα λεπτό πήρε τέλος μετά από παρέμβαση ενός περαστικού, που έτρεξε να βοηθήσει το κορίτσι. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η Ντάσα παραμένει στο νοσοκομείο με αρκετά τραύματα, σοκαρισμένη και κλαίει συνέχεια.

Τα σκυλιά δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της λύσσας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ρωσικά μέσα.

«Λόγω των τραυμάτων που άφησαν τα σκυλιά στις γάμπες και το κεφάλι του παιδιού, ο πυρετός της δεν έχει υποχωρήσει», ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο 112.

Τρόμος για 9χρονη στη Ρωσία: «Μην πλησιάζετε αδέσποτα»

Ένας αυξανόμενος αριθμός αδέσποτων σκύλων μαστίζει ρωσικές πόλεις, καθώς τα χρήματα για τον έλεγχό τους κόβονται και διοχετεύονται για τη χρηματοδότηση του πολέμου κατά της Ουκρανίας.

Η Natalia Alekseenko, δημόσια επιθεωρήτρια για τη φροντίδα των ζώων στο Novy Urengoy, είπε ότι οι γονείς πρέπει να εμποδίσουν τα παιδιά τους να πλησιάζουν αδέσποτα.

«Είναι πολύ λυπηρό για αυτό το παιδί, γιατί πήγε στα σκυλιά με καλές προθέσεις», είπε. «Είναι κρίμα που οι γονείς της δεν της εξήγησαν ότι δεν είναι καλή ιδέα να το κάνει αυτό, ειδικά με μια αγέλη σκυλιών» πρόσθεσε.

Τα σκυλιά έχουν πιαστεί και μεταφερθεί σε καταφύγιο. Δεν ήταν αμέσως σαφές τι θα τους συμβεί.

Διαβάστε ακόμη: