Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο τμήμα Κομοτηνής – Ξάνθης, στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου.

Το τροχαίο συνέβη όταν αστυνομικοί εντόπισαν λαθροδιακινητή, ο οποίος μετέφερε σε αυτοκίνητο μετανάστες επί της Εγνατίας. Όταν του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί.

Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία με επτά νεκρούς και τραυματίες

Τα περιπολικά καταδίωξαν το αυτοκίνητο τύπου Citroen C5 που οδηγούσε ένας Μολδαβός, αλλά στο ύψος των νέων διοδίων του Ιάσμου έστριψε απότομα στην έξοδο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο.

Το αυτοκίνητο ανατράπηκε και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε ένα κουβούκλιο των πλευρικών διοδίων της Εγνατίας οδού, όπου ξεκουράζονται οι υπάλληλοι. Ευτυχώς, εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κάποιος μέσα στην εγκατάσταση, ωστόσο το Citroen μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα σιδηρικών!

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος, στο οποίο έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα με διασώστες του ΕΚΑΒ και άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια 15 επιβαίνοντες.

Επτά από τους παράτυπους μετανάστες είχαν σκοτωθεί ακαριαία, ενώ άλλοι έξι που ανασύρθηκαν βαριά τραυματισμένοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής όπου δίνουν «μάχη» για να κρατηθούν στη ζωή και άλλοι δυο που έφεραν ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Ήδη, ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία, αλλά και για την ταυτοποίηση των θυμάτων, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν.

Εκτός του Μολδαβού οδηγού, οι υπόλοιποι επτά τραυματίες κατάγονται από την Παλαιστίνη, το Νεπάλ και το Αφγανιστάν.

Εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία

Φωτογραφίες από το δυστύχημα δημοσιεύει η ιστοσελίδα xronos.gr:

Εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία