Εκτός φυλακής, μετά από τρία χρόνια βρίσκεται ο προπονητής μπάσκετ που καταδικάστηκε σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε 36 ανήλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προπονητής υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος Τρίπολης, όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Υπενθυμίζεται, ότι ο προπονητής είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, στο σπίτι του, τον Δεκέμβριο του 2011, για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου στην συνέχεια και στο πλαίσιο της αστυνομικής ανάκρισης ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης για τις εγκληματικές πράξεις του σε 36 συνολικά παιδιά.

Η καταδίκη και η φυλακή

Ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το Εφετείο.

Τον Απρίλιο του 2020 είχε αποφυλακιστεί υπό όρους από τις φυλακές των Γρεβενών, απόφαση που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του παιδεραστή τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη.

Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισής του και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Οι όροι της αποφυλάκισης

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι όροι της αποφυλάκισης είναι: Να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται τη νήσο Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα.

Διαβάστε ακόμη: