Την στιγμή που η Μπρουκ Σιλντς έπεσε στο έδαφος κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης, αναρωτήθηκε αν είχε παραλύσει, αν ανέπνεε, αν ζούσε….

«Άρχισα να ουρλιάζω», είπε η 55χρονη ηθοποιός σε συνέντευξη της στο «Good Morning America». «Ποτέ δεν είχα ξαναφωνάξει έτσι. Ούτε καν στον τοκετό.»

Η Μπρουκ Σιλντς είχε μόλις ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα προπόνησης 14 ημερών στο γυμναστήριο της όταν αποφάσισε να δείξει σε κάποιο μέλος πώς να χρησιμοποιήσει την σανίδα ισορροπίας. Καθώς έκανε μία κίνηση, αφαιρέθηκε για μια στιγμή και «έπεσα με τέτοια δύναμη, που προσγειώθηκα απότομα». Κατάλαβε αμέσως ότι τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο τραυματισμός

«Δεν θυμάμαι να ακούω τίποτα », είπε. «Το μόνο πράγμα που μπορούσα να αισθανθώ ήταν τα δάχτυλά μου γιατί ήξερα ότι δεν μπορούσα να κινηθώ. Ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν θα παραλύσω.»

Πήγε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη αμέσως σε χειρουργική επέμβαση για να βάλει ενδομυελική ράβδο στο μηρό της. Το επόμενο πρωί, όμως, ξύπνησε ουρλιάζοντας επειδή το κόκαλο είχε «σκάσει» από τη ράβδο. Επρεπε να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί της έβαλαν πέντε βίδες για να κρατήσει το οστό στη θέση του.

Λόγω του κορονοϊού η Μπρουκ Σιλντς δεν μπορούσε να έχει επισκέπτες κατά τη διάρκεια της αρχικής της παραμονής στο νοσοκομείο ούτε τον σύζυγό της ή τις δύο κόρες της. Όταν επέστρεψε στο σπίτι, ξαφνικά έπαθε λοίμωξη από σταφυλόκοκκο στο χέρι της. Έπρεπε να επιστρέψει στο νοσοκομείο για άμεση χειρουργική επέμβαση ξανά. Αυτή ήταν μια από τις πιο τρομακτικές στιγμές, είπε η Σιλντς.

Επικεντρώθηκε στο να παραμείνει δυνατή για τις κόρες της Ρόουναν Φράνσις Χέντσι, 18 ετών και Γκρίερ Χαμμόντ Χέντσι, 15 ετών. «Έπρεπε να μείνω ήρεμη γι αυτές», είπε η ηθοποιός. «Τα παιδιά μου με ρώτησαν αν νόμιζα ότι θα πεθάνω. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν συμβεί», πρόσθεσε. «Αισθάνομαι τόσο τυχερή που είμαι ζωντανή.»

Η Αποκατάσταση

Μετά από δύο εβδομάδες, η Μπρουκ Σιλντς πήρε εξιτήριο και ξεκίνησε η «πολύ σκληρή» διαδικασία αποκατάστασης. Η ηθοποιός έχει μοιραστεί φωτογραφίες και βίντεο από τις συνεδρίες αποκατάστασης στα κοινωνικά μέσα και ελπίζει ότι δίνει δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους που περνούν δύσκολες στιγμές υγείας.

«Αν μπορώ να μετατρέψω την περιπέτεια μου σε κάτι θετικό, ή να διδάξω στα κορίτσια μου, θα έλεγα ότι θα συμβούν πολλά στη ζωή σας και ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθείτε θα σας καθορίσει και η αντιξοότητα θα σας αποκαλύψει. Θα δεις ποιος είσαι, από τι αποτελείσαι….», είπε.

«Ειδικά οι γυναίκες», πρόσθεσε η σταρ, «θέλω να γνωρίζουν ότι αξίζουν να αισθάνονται περίφημα για τον εαυτό τους, να είναι υγιείς, ευτυχισμένες και να ζήσουν όσο μπορούν περισσότερο και καλύτερα τη ζωή τους».