Την έγκριση της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τη δημοσίευση της επικαιροποιημένης έκδοσης του Περιληπτικού Σημειώματος ανακοίνωσε η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Η είσοδος στην Κύρια Αγορά του ΧΑ αποτελεί σημαντικό βήμα για την Τράπεζα Κύπρου, καθώς αυξάνει την αναγνωρισιμότητα σε μια ευρύτερη βάση θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

Η επανεισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί το επόμενο βήμα στην πορεία για περαιτέρω ενίσχυση του προφίλ της Τράπεζας.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών είναι ένα ώριμο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο με αυξανόμενη φήμη που συμβαδίζει με τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η καταλληλότερη αγορά για την Τράπεζα Κύπρου, καθώς ήδη επικεντρώνεται σε περιφερειακές τράπεζες και σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική και την κυπριακή αγορά, παράγοντες που δρουν συμπληρωματικά για την Τράπεζα.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η διοίκηση:

Η αλλαγή στη δομή της εισαγωγής δεν θα έχει επίδραση στις δραστηριότητες της Τράπεζας και των θυγατρικών της.

Δεν προβλέπεται αλλαγή στη διαπραγμάτευση της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Η διαγραφή δεν θα επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία ή τη στρατηγική της Τράπεζας.

Η Bank of Cyprus Holdings παραμένει μια δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης στην Ιρλανδία, με έδρα τη Λευκωσία και φορολογική κατοικία στην Κύπρο, διατηρώντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία της απέναντι στους μετόχους της.

Τι θα σηματοδοτήσει η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου στο Χ.Α.

Θα αυξήσει την αναγνωρισιμότητα της Τράπεζας σε ένα ευρύτερο φάσμα θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

Θα επιτρέψει την ευκολότερη σύγκριση με τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, τις οποίες η Τράπεζα θεωρεί ως τις πιο κοντινές ομότιμες.

Θα παρέχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε κεφάλαια από επενδυτές που δραστηριοποιούνται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών προς όφελος των μετόχων και της ίδιας της Τράπεζας. Με την πάροδο του χρόνου, θα επιτρέψει στην Τράπεζα Κύπρου να καταστεί επιλέξιμη για συμπερίληψη σε πρόσθετους δείκτες μετοχών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε:

Στις 19 Αυγούστου 2024, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η “Εταιρία”) ανακοίνωσε τη δημοσίευση εγκυκλίου μετόχων και περιληπτικού σημειώματος σε σχέση με την προτεινόμενη εισαγωγή των συνήθων μετοχών της (με διεθνή αριθμό αναγνώρισης τίτλων ISIN: κωδικός IE00BD5B1Y92) (οι “Συνήθεις Μετοχές”) στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το “ΧΑ”) (η “Εισαγωγή”) και τη διαγραφή των Συνήθων Μετοχών από τη δευτερογενή εισαγωγή διεθνών εμπορικών εταιρειών στο Επίσημο Μητρώο του London Stock Exchange Group plc (το “LSE”) και την επακόλουθη ακύρωση της εισαγωγής στο LSE (η “Διαγραφή”).

Όπως ανακοινώθηκε στις 19 Αυγούστου 2024, η Εισαγωγή υπόκειται υπό την έγκριση από τους μετόχους της Εταιρίας (η “Έγκριση Μετόχων”) και υπό την Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του ΧΑ (η “Επιτροπή Εισαγωγών ΧΑ”), καθώς και υπό τις συνθήκες της αγοράς.

Μετά τη λήψη της Έγκρισης των Μετόχων στις 13 Σεπτεμβρίου 2024, η Επιτροπή Εισαγωγών ΧΑ ενημέρωσε σήμερα την Εταιρία ότι ενέκρινε την αίτηση της Εταιρίας για την Εισαγωγή της στο ΧΑ (η “Έγκριση ΧΑ”). Η διαπραγμάτευση των Συνήθων Μετοχών στο ΧΑ αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:15 π.μ. (ώρα Ελλάδος) στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Μετά τη λήψη της Έγκρισης των Μετόχων και της Έγκρισης ΧΑ, η Εταιρία δημοσίευσε σήμερα μια επικαιροποιημένη έκδοση του περιληπτικού σημειώματος για τους σκοπούς του Άρθρου 1(5)(ι) του Κανονισμού της ΕΕ σχετικά με το ενημερωτικό δελτίο 2017/1129 (το “Περιληπτικό Σημείωμα”) σε σχέση με την Εισαγωγή. Το Περιληπτικό Σημείωμα δεν είναι ενημερωτικό δελτίο και δεν έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος ή οποιαδήποτε άλλη ρυθμιστική αρχή.

Μετά τη λήψη της Έγκρισης των Μετόχων και της Έγκρισης ΧΑ, η Εταιρία υπέβαλε αίτηση στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου για να τεθεί σε ισχύ η Διαγραφή από τις 8:00 π.μ. (ώρα Λονδίνου) στις 19 Σεπτεμβρίου 2024. Η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των Συνήθων Μετοχών στο LSE αναμένεται να είναι η 18 Σεπτεμβρίου 2024, όπου η αναστολή της διαπραγμάτευσης αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 4:30 μ.μ. (ώρα Λονδίνου).

-Ημερομηνία κατά την οποία οι Κοινές Μετοχές θα παύσουν να διαπραγματεύονται στο LSE 18 Σεπτεμβρίου 2024
-Ημερομηνία κατά την οποία οι Μέτοχοι μπορούν να κατευθύνουν τη μεταβίβαση των Κοινών Μετοχών στο ATHEX 18 Σεπτεμβρίου 2024
-Ακύρωση της εισαγωγής των Κοινών Μετοχών στο LSE 19 Σεπτεμβρίου 2024
-Έναρξη διαπραγμάτευσης των Κοινών Μετοχών στο Χ.Α  23 Σεπτεμβρίου 2024.