Σοκαρισμένος δηλώνει ο οδηγός της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ που παρέσυρε το μεσημέρι της Τετάρτης (1/11) επί της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας 40χρονης και τον τραυματισμό άλλων δύο ατόμων.

«Τι λέτε ρε παιδιά; Εγώ ξεκίνησα κανονικά το δρομολόγιό μου και μετά μου είπαν στο νοσοκομείο για το δυστύχημα» φέρεται να ήταν, όπως μεταδίδει το ThessToday.gr, η πρώτη αντίδραση του οδηγού ο οποίος είναι ετών 45 και με εμπειρία άνω των δέκα ετών στο τιμόνι, εμφανίζοντας απώλεια συνείδησης.

Μετά τις ιατρικές εξετάσεις του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, οι αρμόδιες Αρχές αναμένουν την κατάθεσή του ώστε να λύσουν το «παζλ» της μοιραίας διαδρομής, μόλις ελάχιστων δευτερολέπτων με αφετηρία τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του εν κινήσει, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα επί της Μοναστηριού και παρέσυρε δύο οχήματα, καθώς και το μηχανάκι που επέβαινε η γυναίκα.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα με ελαφριά τραύματα, ενώ οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα

Αυτόπτες μάρτυρες του σοκαριστικού τροχαίου ανέφεραν ότι είδαν το λεωφορείο να μπαίνει ανάποδα στην οδό Μοναστηρίου και τον οδηγό να έχει γείρει πάνω στο τιμόνι, πριν πατήσει με τις ρόδες του την άτυχη 40χρονη που οδηγούσε την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και πριν χτυπήσει με το βαρύ όχημα το ταξί και το Ι.Χ. που βρίσκονταν στο φανάρι.

«Ο οδηγός ήταν πεσμένος πάνω στο τιμόνι όταν μπήκαμε μέσα στο λεωφορείο», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που έτρεξε να βοηθήσει τον οδηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αστικού λεωφορείου, κινείτο στην οδό Αναγεννήσεως με πρόθεση να στρίψει στη Μοναστηρίου, στο ρεύμα προς δυτικά, όταν φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε όπως προαναφέρθηκε πάνω σε μία ηλεκτρική μοτοσικλέτα, ένα ταξί και ένα ακόμη αυτοκίνητο, παρασύροντας θανάσιμα τη γυναίκα οδηγό του δικύκλου.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν συνολικά δύο οδηγοί, ένας του ένας άντρας από διερχόμενο ΙΧ και ένας οδηγός ταξί.

Στη συνέχεια το αστικό λεωφορείο πέρασε πάνω από τη διαχωριστική νησίδα και κατέληξε στο απέναντι πεζοδρόμιο, κάθετα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι εκεί χτύπησε κάποιον πεζό.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: To ανακοινωθέν της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Από το τροχαίο έχασε τη ζωή της μια 40χρονη μητέρα, οδηγός δικύκλου και τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα μετά την τρελή πορεία του αστικού λεωφορείου, αφού ο οδηγός του είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Αναλυτικά όσα σημειώνει η ΕΛΑΣ:

«Μεσημβρινές ώρες χθες (01-11-2023), στη διασταύρωση των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως, αστικό λεωφορείο που οδηγούσε 43χρονος ημεδαπός, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα της οδού Μοναστηρίου (κατεύθυνση προς κέντρο πόλεως) και προσέκρουσε σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και τρία έτερα οχήματα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της 40χρονης οδηγού του δικύκλου και τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του λεωφορείου και δύο εκ των οδηγών των εμπλεκομένων οχημάτων. Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε ακόμη: