«Με μεγάλη θλίψη, μπορώ να επιβεβαιώσω πως ο γιος μου, Jethro, πέθανε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο μουσικός Νικ Κέιβ, προσθέτοντας πως «θα ήμασταν ευγνώμονες για οικογενειακή ηρεμία αυτή τη στιγμή».
Ο θάνατος του ηθοποιού και μοντέλου έρχεται λιγότερο από επτά χρόνια από το θάνατο του 15χρονου γιου του Κέιβ, Άρθουρ μετά από πτώση του από γκρεμό στο Μπράιτον.

Ο γιος του γεννήθηκε το 1991 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Έμαθε ότι πατέρας του είναι ο σπουδαίος μουσικός, σε ηλικία 8 ετών.

Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το μόντελινγκ, όμως έκανε το «πέρασμά» του και από κάποιες ταινίες. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχε στην ταινία του 2007 «Corroboree», αλλά και στο «My Little Princess» του 2011.

Το 2018, φυλακίστηκε για βίαια επίθεση στη φίλη του, ενώ τον περασμένο μήνα, φυλακίστηκε, αφού παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε και στη μητέρα του, το μοντέλο Beau Lazenby, στο σπίτι της στη Μελβούρνη.

O εκπρόσωπός του είχε ανακοινώσει πως ο Τζέθρο διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια.

Νικ Κέιβ αναμένεται να κυκλοφορήσει βιβλίο

Σημειώνεται πως η Νικ Κέιβ αναμένεται να κυκλοφορήσει βιβλίο εντός της χρονιάς με τίτλο «Faith, Hope and Carnage» όπου περιγράφει τα χρόνια μετά το θάνατο του Άρθουρ.

Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα 40 ωρών συνεντεύξεων με το φίλο του, αρχηγό των Bad Seeds και δημοσιογράφο του Observer, Σον Ο’ Χέγκαν

«Είναι η πρώτη συνέντευξη που έδωσα εδώ και χρόνια», είπε ο Νικ Κέιβ σε δήλωσή του. «Έχει διάρκεια πάνω από 40 ώρες», συμπλήρωσε.

Με τον Κέιβ να αποκαλεί τις συζητήσεις «μια παράξενη, υποστηρικτική ευχαρίστηση…. σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς», το βιβλίο λέγεται ότι είναι «ένας στοχασμός σε μεγάλες ιδέες, όπως πίστη, τέχνη, μουσική, θλίψη και πολλά άλλα».

Είναι θέματα για τα οποία ο Αυστραλός μουσικός έχει γράψει συχνά τα τελευταία έξι χρόνια στο ιστολόγιο και στη λίστα αλληλογραφίας του «The Red Hand Files» και τα δύο τελευταία άλμπουμ των Bad Seeds, Skeleton Tree και Ghosteen, άγγιξαν τον χαμό του Άρθουρ.

Το βιβλίο οφείλει εν μέρει τον τίτλο του στο πρόσφατο άλμπουμ του Νικ Κέιβ με τον Γουόρεν Έλις, «Carnage».

Τα απομνημονεύματα «περιστρέφονται γύρω από μια σειρά θεμάτων: τη σύνθεση τραγουδιών, τη θλίψη, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, την καταστροφή, την απείθεια και τη θνητότητα» και παρουσιάζουν «επισταμένη γνώση για το μοναδικό μυαλό ενός από τους πιο πρωτότυπους και προκλητικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, καθώς και τη διερεύνηση της σύνθετης δυναμικής μεταξύ πίστης και αμφιβολίας που στηρίζει το έργο του».

Τα νέα απομνημονεύματα του Νικ Κέιβ αναμένεται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2022.