Το Facebook έχει αναστείλει τον λογαριασμό του Τραμπ από τον Ιανουάριο, για υποκίνηση βίας σχετικά με την εισβολή των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Τον προηγούμενο μήνα το ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο του Facebook αποφάνθηκε ότι ήταν λανθασμένος ο επ’ αόριστον αποκλεισμός που του είχε επιβληθεί και έδωσε στην πλατφόρμα έξι μήνες για να δώσει μια «αναλογική απάντηση».

Χθες ανακοινώθηκε το μπλοκάρισμα του λογαριασμού του έως τον Ιανουάριο του 2023. O Λευκός Οίκος εκτιμά ότι ο Τραμπ δεν θα αλλάξει μέσα σε αυτό το διάστημα. «Είναι αρκετά απίθανο να αλλάξει η ζέβρα τις ρίγες της τα επόμενα δύο χρόνια, θα δούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

«Την επόμενη φορά που θα είμαι στον Λευκό Οίκο δεν θα υπάρχουν δείπνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τη σύζυγό του, με δικό του αίτημα. Δεν θα αστειεύομαι», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είπε ότι η «ποινή» που του επέβαλε το Facebook είναι προσβολή για τον αριθμό ρεκόρ των 75 εκατομμυρίων ανθρώπων και πολλών ακόμη που μας ψήφισαν στις στημένες προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να ξεφύγουν με αυτή τη λογοκρισία και τη φίμωση και στο τέλος θα νικήσουμε. Η χώρα μας δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον αυτή την κατάχρηση», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή το Facebook γνωστοποίησε ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο του 2023, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίζει τους ηγέτες οι οποίοι θα παραβιάζουν τους κανόνες χρήσης.

«Δεδομένης της σοβαρότητας των συνθηκών που οδήγησαν στην αναστολή του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ, πιστεύουμε ότι οι ενέργειές του συνιστούν σοβαρή παραβίαση των κανονισμών μας, που αξίζουν την υψηλότερη διαθέσιμη ποινή σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα», ανακοίνωσε ο Νικ Κλεγκ, επικεφαλής παγκοσμίων υποθέσεων του Facebook.