Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι οι κινήσεις της Τρ. Πειραιώς δεν εξαντλήθηκαν με την αύξηση κεφαλαίου των 1,3 δις. που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πρόσφατα, αλλά θα πρέπει να αναμένουμε και το επόμενο επιθετικό βήμα!

Όπως μας διαβεβαιώνουν κατηγορηματικά υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί κύκλοι, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, από τον Σεπτέμβρη και μετά δηλαδή και όταν η συγκυρία το επιτρέψει, το ΤΧΣ που την ώρα τούτη είδε το ποσοστό του στην Τρ. Πειραιώς να μειώνεται από το 61% περίπου στο 27%, θα προχωρήσει σε περαιτέρω διάθεση πακέτου μετοχών πρώτον για να μειώσει περαιτέρω τη συμμετοχή του στη λογική της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας και δεύτερον για να επωφεληθεί από την αποκόμιση σημαντικού οικονομικού εσόδου που θα εισρεύσει στα κρατικά ταμεία!

Επιπροσθέτως είναι γεγονός πως η κίνηση αυτή θα συμβάλει στο να καταφέρουν να μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Τρ. Πειραιώς και άλλοι ιδιώτες επενδυτές που λόγω της υπερβάλλουσας ζήτησης στην αύξηση δεν είχαν καταφέρει να ικανοποιηθούν!

Κατά τις ίδιες κυβερνητικές πηγές το ΤΧΣ θα διαθέσει με placement ένα ποσοστό της τάξης του 12%- 17% και θα παραμείνει με ένα 10%-15% των μετοχών της τράπεζας, αναλόγως με το αγοραστικό ενδιαφέρον που θα προκύψει!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr