Τουρκικό ΥΠΕΞ προς Δένδια: Κοίτα το σπίτι σου πριν μιλήσεις για μειονότητες. Σε μια επιθετική ανακοίνωση απαντά η Τουρκία στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για την ελληνική μειονότητα στην Ίμβρο και την Τένεδο.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, η Άγκυρα με σκληρό τρόπο κατηγορεί την Ελλάδα, η οποία «με την καταπιεστική της πολιτική εναντίον της τουρκικής μειονότητας της Θράκης έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Είναι κωμικοτραγικό ένας υπουργός Εξωτερικών μιας τέτοιας χώρας να κατηγορεί τη χώρα μας για μειονοτικά δικαιώματα» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει πως «ο έλληνας ΥΠΕΞ πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να καθαρίσει πρώτα την αυλή του σπιτιού του».

«Η Ελλάδα συστηματικά παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που προκύπτουν από τη Λωζάνη και από άλλες συνθήκες» τονίζει.

«Η Ελλάδα στο ζήτημα των θρησκευτικών ελευθεριών, την άρνησης της τουρκικής ταυτότητας και στα ζητήματα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνει διάλογο με την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» καταλήγει η ανακοίνωση.