H Toyota ετοιμάζει μια σημαντική διεύρυνση στο χαρτοφυλάκιο των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, με έξι προσθήκες έως το 2026. Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν μας συστήνει το νέο Urban SUV Concept, το οποίο είναι ότι ακριβώς λέει το όνομά του. Ένα αστικών προδιαγραφών SUV, σε πρωτότυπη μορφή, που στόχο έχει να μας προετοιμάσει για το μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η αποκάλυψή του πραγματοποιήθηκε στο ετήσιο φόρουμ Kenshiki της Toyota στις Βρυξέλλες. Το Urban SUV (πιθανότατα δε θα διατηρηθεί αυτή η ονομασία στο μοντέλο παραγωγής) θα ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV, στην οποία η Toyota πρωταγωνιστεί με το Yaris Cross. Οι διαστάσεις του Urban SUV σε μήκος, πλάτος και ύψος βρίσκονται στα 4.300 χλστ., 1.820 χλστ. και 1.620 χλστ. αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι θα είναι το μικρότερο, αλλά και το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, καθώς βλέπουμε ότι όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εκδημοκρατίσουν την ηλεκτροκίνηση (με οικονομικές προτάσεις κοντά στα 25.000 ευρώ) υπό την «απειλή» της κινέζικης εισβολής στη Γηραιά Ήπειρο.

Παράλληλα το Urban SUV θα διατηρεί ανέπαφα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Toyota, δηλαδή την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία. Σχεδιαστικά το Urban SUV Concept δείχνει μυώδες, με αρκετά τονισμένα φτερά, «χωνευτές» στο αμάξωμα χειρολαβές θυρών, κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες, μεγάλους τροχούς, στενόμακρα Led φώτα εμπρός-πίσω και φωτιζόμενα λογότυπα της Toyota.

Από το εσωτερικό του Urban SUV προς το παρόν δεν έχουμε εικόνες, ενώ η Toyota αναφέρει ότι διαθέτει ψηλή θέση οδήγησης και δυνατότητα αυξομείωσης των διαθέσιμων χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές (προφανώς μέσω συρόμενων πίσω καθισμάτων). Τεχνικά χαρακτηριστικά του Urban SUV δεν ανακοινώθηκαν, γνωρίζουμε όμως ότι θα διατίθεται με μετάδοση της κίνησης στους εμπρός. αλλά και σε όλους τους τροχούς (μάλλον με προσθήκη δεύτερου ηλεκτροκινητήρα). Επίσης οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο μπαταρίες, διαφορετικής χωρητικότητας, ανάλογα με τις ανάγκες τους για αυτονομία, ενώ σίγουρα το μέγεθος της μπαταρίας θα επηρεάζει και την τιμή. Περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής θα ανακοινωθούν εντός του 2024.

Διαβάστε ακόμη: