Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, έπειτα από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού, σε κέντρο αποκατάστασης, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης. Εκτιμήσεις λένε πως τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 19, και έχουν εντοπιστεί τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε ασθενείς, ενώ ήδη κάποιοι ηλικιωμένοι φέρονται να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα της Covid-19.

Την ίδια ώρα, κι ενώ κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ αναμένεται να φτάσει ίσως και σήμερα στο συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να διενεργήσει μαζικά διαγνωστικά τεστ, η διεύθυνση του εν λόγω κέντρου διαψεύδει την ύπαρξη κρουσμάτων, τόσο σε προσωπικό, όσο και ασθενείς.

Φυσικά, η διάψευση αυτή ελέγχεται, ενώ προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα για τη διαχείριση της κατάστασης από τη διοίκηση. Η υπόθεση διερευνάται άμεσα και με μεγάλη προσοχή καθώς ο αριθμός των τριών κρουσμάτων και πάνω, θεωρείται ως «συρροή» και ειδικά σε τέτοιες δομές, όπως έχει διαπιστωθεί και στο παρελθόν, η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη και να έχει δραματικές επιπτώσεις, στην υγεία των νοσηλευομένων-τροφίμων.