Σε πορεία σύγκρουσης με τις τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο έχει εισέλθει ο όμιλος του μεγαλοξενοδόχου Μαντωνανάκη, ο οποίος (με τις πλάτες του νομικού επιτελείου του) απέρριψε οριστικώς την συμβιβαστική πρόταση του δημοσίου να του καταβάλει το ποσόν των 400 εκατ. ευρώ και εκείνος να επιστρέψει το Grand resort Lagonissi στην ιδιοκτησία και διαχείριση του κράτους!

Θυμίζεται ότι ο Π. Μαντωνανάκης είχε κερδίσει μέσα από μια δικαστική απόφαση πρωτόγνωρη και πρωτοφανή, ποσόν άνω των 600 εκατ. ευρώ από το δημόσιο, για λόγους που είχαν να κάνουν με καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές εμπλοκές υπηρεσιών του Κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, που κατά το σκεπτικό της απόφασης προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά στον μεγαλοξενοδόχο που απώλεσε μεταξύ άλλων και σοβαρά μελλοντικά έσοδα!!!

Το ελληνικό δημόσιο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης προκειμένου να κλείσει η εκκρεμότητα, υπέβαλε πρόταση συμβιβαστική στον μεγαλοξενοδόχο ύψους 400 εκατ. ευρώ με την υποχρέωση να επιστρέψει το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Λαγονησίου στο κράτος!

Ωστόσο ο κ. Μαντωνανάκης όχι μόνο απέρριψε την πρόταση των 400 εκατ. ευρώ, αλλά οι πληροφορίες λένε πως θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στο δημόσιο απαιτώντας το σύνολο των οφειλόμενων επί τη βάσει της σχετικής δικαστικής απόφασης!

Σε απλά λόγια ο υπερδανεισμένος ξενοδόχος, στον οποίο οι τραπεζίτες έκαναν τα «στραβά μάτια» επί σειρά ετών όσον αφορά καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των δανείων, μη τήρηση υπεσχημένων χρονοδιαγραμμάτων πληρωμών, όχι μόνο θα κρατήσει το Grand Resort αλλά απαιτεί την καταβολή και των 626 εκατ. ευρώ που του έχουν επιδικαστεί, δεσμευόμενος ότι στη συνέχεια θα αποπληρώσει τον ιλιγγιώδη δανεισμό στις τράπεζες, που κινείται πέριξ των 300 εκατ. ευρώ!

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση χρεώνεται μια σοβαρή ήττα στην υπόθεση Μαντωνανάκη όπου και τα 600 τόσα εκατομμύρια θα αναγκαστεί να πληρώσει και το Lagonissi resort δεν θα πάρει πίσω όπως επιθυμούσε!

Επιπροσθέτως, πρέπει να θεωρείται βέβαιον, ότι η μεγάλη νίκη που επέτυχε ο υπερδανεισμένος ξενοδόχος απέναντι στο Κράτος, πρώτον με την πρωτοφανή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου που με ιδιότυπο σκεπτικό του επιδίκασε το ποσόν ρεκόρ των 626 εκατ. ευρώ και δεύτερον με την άρνηση αποδοχής της συμβιβαστικής πρότασης, είναι αποτέλεσμα του πολύ ικανού και με προσβάσεις νομικού επιτελείου του, το οποίο στην κυριολεξία συνέβαλε τα μέγιστα, με κάθε τρόπο, στην ολοκληρωτική επικράτηση του μεγαλοξενοδόχου και εξέθεσε στον υπέρτατο βαθμό την κυβέρνηση!