Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα με ανάρτησή της στο Facebook, διαψεύδει ότι είναι υπάλληλός της γυναίκα που εμφανίζεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται να ζητάει από τους άνδρες του λιμενικού να πετάξουν τους 106 μετανάστες στη θάλασσα, στο λιμάνι της Τήλου.

Η ανάρτηση της τουρκικής πρεσβείας:

«Τα όσα αναφέρονται σήμερα σε ορισμένες ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το πρόσωπο με το όνομα “Rita Lombardo” είναι αξιωματούχος της Τουρκικής Πρεσβείας ή εργάζεται στην Τουρκική Πρεσβεία δεν είναι αληθή».

H ανάρτηση της γυναίκας για το επεισόδιο στην Τήλο

Τη δική της εκδοχή για το περιστατικό στην Τήλο δίνει με ανάρτησή της στο Facebook η γυναίκα με το όνομα «Rita Lombardo» που φέρεται να κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη.

«… βλέπω να κατεβαίνει αυτό το πλήθος των 100 ατόμων με μαντήλια μούσια και μπογαλάκια με τα κινητά τους στο χέρι και ολόστεγνοι, κανονική μετακόμιση και όχι μετανάστευση. Ρώτησα κυρία ήταν μπροστά και φαινόταν να απολαμβάνει το θέαμα από που έρχονται και που τους πάνε και πως αυτό το μικρό νησί μπορεί να δεχθεί τόσο κόσμο. Η γυναίκα έγινε έξω φρενών και να φωνάζει υστερικά, νόμιζα ότι θα με δείρει» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τήλος: «Να πετάξουμε αυτά τα βρέφη στην θάλασσα;»
Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά με ανάρτησή της την Πέμπτη αναφέρθηκε σε επεισόδιο που συνέβη με Ελληνίδα τουρίστρια κατά την διάρκεια διάσωσης προσφύγων.

Ελληνίδα τουρίστρια εξέφρασε την οργή της βλέποντας το Λιμενικό να σώζει την Τρίτη συνολικά 106 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και παιδιά με την δήμαρχο του νησιού, Μαρία Καμμά να της δίνει ηχηρή απάντηση. «Να πετάξουμε αυτά τα βρέφη στην θάλασσα; Η Τήλος κυρία μου, δεν είναι τόπος για σας. Να πάτε σε άλλα μέρη» απάντησε η Μαρία Καμμά στην τουρίστρια που φώναζε στους λιμενικούς να πετάξουν τους πρόσφυγες στην θάλασσα.

Τήλος: Νέο βίντεο με τη γυναίκα που μίλησε για τους μετανάστες – «Άντε μη σου δώσω μια και πας στη θάλασσα» λέει η δήμαρχος

Διαβάστε ακόμη: