Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία, που πλήττεται από την οικονομική κρίση, το σχέδιο που διέρρευσε για την πολυτελή εξοχική κατοικία του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Μαρμαρίδα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το θέρετρο του Τούρκου προέδρου εκτείνεται σε 92 στρέμματα, έχει ιδιωτική πισίνα, ιδιωτική παραλία ενώ φημολογείται πως έχει περίπου 300 δωμάτια.

Τουρκία: Σάλος με τα σχέδια του πολυτελούς θέρετρου του Ερντογάν στη Μαρμαρίδα

Στους χώρους του ο Ερντογάν φιλοξενεί ξένους ηγέτες όπως ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Την ίδια ώρα ο επίσημος πληθωρισμός στην Τουρκία βρίσκεται στο 17,53% ωστόσο οι πολίτες είναι δύσπιστοι και καταγγέλλουν ότι ο πληθωρισμός είναι άνω του 40% και η κυβέρνηση το αποκρύπτει για να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικές δηλώσεις Τούρκων πολιτών:

“Είμαι 76 ετών και πηγαίνω και καθαρίζω χώρους. Και βεβαία εργάζομαι πώς να ζήσω με τη σύνταξη των 1.800 λιρών (175 ευρώ)”, ανέφερε μια γυναίκα, ενώ στο ίδιο κλίμα, άλλος πολίτης περιέγραψε:

“Πριν από 50 χρόνια ένας συνταξιούχος με το εφάπαξ πήγαινε και αγόραζε διαμέρισμα. Σήμερα με το εφάπαξ δεν μπορούμε να αγοράσουμε δύο κιλά μπακλαβά”.

“Σε αυτή τη χώρα ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 60%. Θα βγουν όμως να μας πουν για πληθωρισμούς 14% για να δώσουν αυξήσεις 7% το εξάμηνο”, δήλωσε στην κάμερα άλλος.