Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών λέει ότι δύο τρομοκράτες που επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας «εξουδετερώθηκαν», προσθέτοντας: «Έχουμε τρεις μάρτυρες και 14 τραυματίες».

Τέσσερις οι νεκροί, σύμφωνα με τον Ερντογάν

Ωστόσο, λίγο αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι τέσσερις.

Δεν είναι σαφές πόσοι ήταν οι δράστες.

Νωρίτερα, σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είχε μιλήσει για «τρομοκρατική επίθεση».

Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία- Συλλυπητήρια από το ΥΠΕΞ

Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία και εξέφρασε δια του Υπουργείου Εξωτερικών τα συλλυπητήριά της για τα θύματα της επίθεσης.

Με ανάρτηση του στο “Χ” το ΥΠΕΞ σημείωσε πως «η επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας στην Άγκυρα, όπως κάθε τρομοκρατική επίθεση, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα» και τόνισε ότι «η αδιάκριτη βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία».

Και κατέληξε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας, ασθενοφόρα και πυροσβέστες, ενώ οι υπάλληλοι της εταιρείας μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Το CNN Turk κάνει λόγο για παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη μπροστά από την πύλη και ακολούθησαν συμπλοκές των τρομοκρατών με τις δυνάμεις ασφαλείας του κτιρίου, ενός βιομηχανικού πάρκου, όπως εξηγούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη: