Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2020» πήρε παράταση για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα τα voucher για επιδότηση σε ξενοδοχεία και καταλύματα πέρυσι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού.

Στα email των δικαιούχων που δεν αξιοποίησαν το voucher για το πρόγραμμα βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Τουρισμού για παράταση της χρήσης τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, ο «Τουρισμός για Όλους» παρατάθηκε για το 2021.

Και το voucher που έχει εκδοθεί για τους δικαιούχους ισχύει έως 31.12.2021 προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν επιλέγοντας πάντα μεταξύ των τουριστικών γραφείων που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων συνδυάζοντας δύο ή και περισσότερες τουριστικές υπηρεσίες στο τουριστικό πακέτο που θα δημιουργηθεί.

Τουρισμός για Όλους

Τι είναι το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»;

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 100 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e-voucher:

  • Επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.
  • Το evoucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα κατάλυμα για 2, 3 ή 4 συνεχείς διανυκτερεύσεις, είναι προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται σε άλλα πρόσωπα.
  • Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας και την επιδότηση αυτής ανάλογα με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων.
  • Προϋπόθεση για τη χρήση του e-voucher είναι η διαμονή για το συνολικό αριθμό διανυκτερεύσεων που έχει συμφωνηθεί κατά την άφιξη. Αν ο δικαιούχος αποχωρήσει νωρίτερα, το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο, ακυρώνεται το e-voucher σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Σε περίπτωση που ζητηθεί προκαταβολή από τον πάροχο αφαιρείται κατά την αναχώρηση από το ποσό της συμμετοχής του δικαιούχου.Αν η επιδότηση φτάνει στο 100% υπάρχει η δυνατότητα το κατάλυμα να ζητήσει προκαταβολή ως εγγύηση για την κράτηση, την οποία όμως θα επιστρέψει στο σύνολο της στον δικαιούχο κατά την άφιξη.
    Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής για διάστημα μεγαλύτερο των 4 διανυκτερεύσεων γίνεται μεταξύ παρόχου και δικαιούχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται σ’ αυτήν.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.