Ο ιδιοκτήτης της ENIC και της Τότεναμ, Τζο Λιούις, κατηγορείται για συνολικά 19 αδικήματα κι αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση. Για την ακρίβεια 13 για απάτη χρεογράφων, καθεμία από τις οποίες επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών, τρεις κατηγορίες απάτης (μέγιστη ποινή φυλάκισης 25 ετών) και τρεις κατηγορίες εγκληματικής συνωμοσίας (μέγιστη ποινή πέντε ετών).

Σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Βρετανός χρησιμοποίησε εμπιστευτικές πληροφορίες για να κάνει δώρα εκατομμυρίων σε φίλους, υπαλλήλους και ερωμένες του, μέσω του χρηματιστηρίου. Η πλευρά του Λιούις αρνείται τα πάντα και μάλιστα ταξίδεψε στις ΗΠΑ και παραδόθηκε στις Αρχές του Μανχάταν, ώστε να δώσει εξηγήσεις.

Ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Νταμιάν Γουίλιαμς με τοποθέτηση του ανέφερε: «Υποστηρίζουμε ότι, για χρόνια, ο Τζο Λιούις καταχράστηκε την πρόσβασή του σε εταιρικές αίθουσες συσκέψεων και παρείχε επανειλημμένα εμπιστευτικές πληροφορίες στις ρομαντικές συντρόφους του, τους προσωπικούς βοηθούς του, τους ιδιωτικούς πιλότους του και τους φίλους του.

Αυτοί οι άνθρωποι στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν την εσωτερική πληροφόρηση και κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια στο χρηματιστήριο επειδή- χάρη στον Λιούις- αυτά τα στοιχήματα ήταν σίγουρα».

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Λιούις χαρακτηρίζουν «κακοσχεδιασμένες» τις κατηγορίες. Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Θυμίζουμε πως στις 7 Οκτωβρίου του 1997 η ENIC είχε αγοράσει τις μετοχές της ΑΕΚ και αποτέλεσε παρελθόν το 2004, όταν μπήκε στα διοικητικά του Δικεφάλου ο Ντέμης Νικολαΐδης. Το 2001 η βρετανική πολυεθνική απέκτησε την Τότεναμ.

Διαβάστε περισσότερα