Γιώργος Βενιέρης, Γκίκας Ξενάκης και Αστέριος Κουστούδης είναι οι τρεις κριτές του νέου ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef» και βάζουν τη βραβευμένη υπογραφή τους στον πιο ανατρεπτικό διαγωνισμό μαγειρικής.

Πρόκειται για άλλη μια παραγωγή του ΣΚΑΪ με την Acun Media που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και αποτελεί την απάντηση του στα άλλα δύο ριάλιτι μαγειρικής που θα δούμε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, το Game of Chefs στον Ant1 και φυσικά το Masterchef 6 στο Star.

Top Chef: Αυτοί είναι οι τρεις κριτές

Ποιος είναι ο Γιώργος Βενιέρης

Με καταγωγή από την Φολέγανδρο ο Γιώργος Βενιέρης προέρχεται από οικογένεια σεφ, καθώς η μητέρα του και η γιαγιά του ήταν επαγγελματίες μαγείρισσες. Ετσι μεγάλωσε μέσα στις κουζίνες.

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψει νέες γεύσεις όμως η Φολέγανδρος τον καλούσε κάθε καλοκαίρι πίσω και έμαθε να δημιουργεί με τα πιο απλά υλικά με όρια μόνο τη φαντασία του. Όσο και να αναζητά νέες γεύσεις πάντα γυρνά στο αγαπημένο του νησί. Και μπορεί οι μαγειρικές του διακρίσεις να είναι αξιοζήλευτες, εκείνος όμως αγαπά και αναζητεί την απλότητα με όριο την φαντασία.

Ποιος είναι ο Γκίκας Ξενάκης

Μεγάλωσε στη Θήβα και το όνειρό του δεν ήταν η μαγειρική αλλά ήθελε να κάνουν σπουδές πάνω στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Με προτροπή όμως του πατέρα του ξεκίνησε το γαστρονομικό του ταξίδι και του βγήκε σε καλό.

Οι διακρίσεις ως σεφ δεν άργησαν να έρθουν και σήμερα ο Γκίκας Ξενάκης είναι ο Ηead Chef του Aleria, πολυβραβευμένος, δάσκαλος γαστρονομίας, επικεντρωμένος πάντα στους στόχους τους και με δημιουργίες που πάντα εκπλήσσουν.

Ποιος είναι ο Αστέριος Κουστούδης

Την τριάδα του Top Chef συμπληρώνει ο Αστέριος Κουστούδης, ο Executive Chef της μεγάλης Βρετανίας και του King George. Ηταν τέτοια η αγάπη του μάλιστα για την γαστρονομία που άφησε τις σπουδές του στην Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης και ακολούθησε το όνειρό του.

Η αφοσίωση του στην τέχνη της μαγειρικής κάποιες φορές τον έφερε αντιμέτωπο με οικογενειακά ζητήματα. Ο ίδιος όμως δηλώνει χαρούμενος που έχει κάνει την οικογένειά του υπερήφανη. Εχει δύο κόρες και όνειρο τους είναι να μαγειρέψει στους γάμους τους.