Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ δεν έκανε ντεμπούτο μόνο ο Αργύρης Γιαννίκης στον πάγκο της ΑΕΚ. Έκαναν και οι Λάζαρος Ρότα / Γεράσιμος Μήτογλου στην ενδεκάδα της αφού παρότι καλοκαιρινές μεταγραφές και οι δυο με κόουτς Μιλόγεβιτς βρίσκονταν χαμηλά στην επετηρίδα της ομάδας και συνήθως δεν έμπαιναν ούτε στην αποστολή. Μάλιστα με τον Μήτογλου να ψηφίζεται στο τέλος MVP, σε αναμέτρηση που η Ένωση κέρδισε 3-0!

Η μεταγραφική ιστορία πάντως του Μήτογλου είναι ξεχωριστή, με ζουμερό παρασκήνιο κι άγνωστες πτυχές…

Μιλάμε για τον γιό του Δημήτρη Μήτογλου, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος ξεκίνησε από την Δόξα Δράμας αλλά καριέρα έκανε στον ΠΑΟΚ (με 100 συμμετοχές/3γκολ, ήταν στην ενδεκάδα του 1-1 κόντρα στην Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα, το 1988). Με τους δύο γιούς του, τον Γεράσιμο να ακολουθεί τον δρόμο του και τον Ντίνο Μήτογλου να γίνεται (διεθνής) μπασκετμπολίστας, αν κι αυτός ξεκίνησε από το ποδόσφαιρο (στα 13 του άλλαξε άθλημα)!

Ο Γεράσιμος Μήτογλου , λοιπόν, ήταν… ΠΑΟΚάκι κι από την Ακαδημία του “δικεφάλου” ξεκίνησε αλλά δεν είχε πρόβλημα να “μετακομίσει” στον Άρη (!) και στην συνέχεια σε εκείνες του Απόλλων Καλαμαριάς και της Santos Πανοράματος. Στα 18 του χρόνια έπαιξε με τον Αγροτικό Αστέρα στην Γ’ Εθνική και το 2019 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου. Εκεί έφτανε μια 2ετία και μια σούπερ σεζόν (περσινή) για τον ίδιο και την ομάδα του, ώστε να πάρει μεταγραφή στην Βig 4!

Πήγε ως 7ος στόπερ, για τον Μιλόγεβιτς ήταν 4-5ος και πλέον “κλέβει” την θέση του Τζαβέλα!

Στις 11 Ιουνίου η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωνε την μεταγραφή του Σίμου Μήτογλου από τον ΝΠΣ Βόλου κι ενώ στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ υπήρχαν 5+1 στόπερ : Νεντελτσιάρου, Χνίντ, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λάτσι κι ενώ είχε υπογράψει από τον Φεβρουάριο ο Γούτας.

Στην πορεία ο πρώτος πουλήθηκε στην ιταλική Κροτόνε, ο δεύτερος έφυγε δανεικός στην Αλ Σαλίγια, ο τρίτος δεν ανανεώθηκε και κατέληξε στον Ιωνικό ενώ ο τελευταίος δεν κρίθηκε κατάλληλος για την ΑΕΚ, “εσκισαν” το συμφωνητικό που υπήρχε και με νέο ατζέντη πήγε στην Τουρκία (Σίβασπορ). Βέβαια αποκτήθηκαν και οι Τζαβέλας, Βράνιες με τον Μήτογλου να ξεκινάει στην φετινή ιεραρχία των στόπερ ως τέταρτος (4ος) στην 5άδα γιατί προερχόταν από τραυματισμός ο νεαρός διεθνής Σλοβένος (Λάτσι).

Ο Σίμος Μήτογλου κάλλιστα σήμερα θα μπορούσε να είναι παίκτης του ΠΑΟΚ και να βρίσκεται στην διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι αυτό αφού ο ατζέντης του τον είχε προτείνει ούτε μια, ούτε δυο στον ΠΑΟΚ. Και μάλιστα σε διαφορετικούς ανθρώπους…

Τον MVP Μήτογλου δεν ήθελε o ΠΑΟΚ και τον πήρε η ΑΕΚ - Το "γραμμάτιο" του Μπέου -Τα 60 χιλιάρικα συμβόλαιο - Έχασε την θέση του ο Τζαβέλας

Δεν άρεσε στον Πάμπλο Γκαρσία, προσφερόταν για να “πατσίσει” ο Βόλος το καπάρο για τον Δουβίκα!!

Σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο ο Μήτογλου άρεσε στον Όλαφ Ρέμπε όχι όμως και στον Πάμπλο Γκαρσία κι ενώ το τμήμα σκάουτινγκ του”δικεφάλου” προτιμούσε / “ψηφιζε” τους δικούς τους κεντρικούς αμυντικούς από την Ακαδημία, που περίμεναν να προωθηθούν ή είχαν δοθεί δανεικοί! Άλλωστε στην πρώτη ομάδα υπήρχαν και οι συνομήλικοι του Μήτογλου, οι Μιχαηλίδης / Μιχάϊ (ο δεύτερος βέβαια προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό).

Παρότι ,λοιπόν, επανειλημμένα προσφέρθηκε ο Μήτογλου στον ΠΑΟΚ αλλά και με το δεδομένο παρελθόν του (ο πατέρας του ήταν παίκτης του και είχε πρόσφατα τιμηθεί μάλιστα, επί Σαββίδη, πριν από ματς με την ΑΕΛ), η απάντηση ήταν η ίδια: δεν μας κάνει!! Και θα στοίχιζε μάλιστα σχεδόν τσάμπα αφού λόγω Μπέου υπήρχε σχέση με τον ΝΣΠ Βόλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Δουβίκας με τον agent Πασχάλη Τούντούρη επέλεξαν το εξωτερικό και την Ουτρέχτη και θα έπρεπε να επιστραφεί ο καπάρος στον ΠΑΟΚ, προτάθηκε από τους Βολιώτες να έπαιρναν τον Μήτογλου ή τον Φεράρι! Κανένας από τους δυο όμως, δεν έκανε στους “ασπρόμαυρους”!

Μεταγραφή του Παπαδόπουλου, με συμβόλαιο χαμηλότερο των 60.000 ευρώ

Η μεταγραφή του Μήτογλου στην ΑΕΚ ουσιαστικά είχε την υπογραφή του Γιάννη Παπαδόπουλου και όχι του εκτελεστικού ή του τεχνικού της διευθυντή (Παπαδημητρίου και Κονέ αντίστοιχα). Ούτε είχε να κάνει με την προσωπική σχέση Μελισσανίδη – Μπέου, που από ο τι λέγεται είναι πιο ασθενής συγκριτικά με εκείνη του Δημάρχου Βόλου με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Μήτογλου αφορούσε ένα παλαιότερο “γραμμάτιο” και κάπως έτσι βρέθηκε στην ΑΕΚ, με λιγότερα χρήματα από τα 300.000 ευρώ που εμφανίζονται ως transfer fee στην γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt.

Ο 22χρονος δεξιοπόδαρος στόπερ, που μπορεί όμως, να αγωνιστεί και ως αριστερός στόπερ, μετά την χθεσινή πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕΚ, έδειξε… πανέτοιμος να καθιερωθεί. Γρήγορος και με μεγάλη ευλυγισία για το ύψος του (1,95), αλτικός σε βαθμό να καθαρίζει τις ψηλές/μεγάλες μπαλιές, με επιθετική άμυνα αφού πάει πάντα πρώτος πάνω στην μπάλα χωρίς να γυρίζει πλάτη στα μαρκαρίσματα ούτε να φοβάται, έβγαλε 4 κάθετες κια μια 60αρα, παρότι η πρώτη του πάσα ήταν λανθασμένη!

Στο δια ταύτα: πλέον με κόουτς Γιαννίκη δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση να χάσει την θέση του ο Τζαβέλας στην άμυνα της ΑΕΚ, ως παρτενέρ του Βράνιες. Να του την κλέψει δηλαδή ο Μήτογλου. Με τον τελευταίο βέβαια να χρειάζεται τώρα διαχείριση και ρυθμό.

Για την ιστορία η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του είναι μόλις 300.000 ευρώ ενώ στο συμβόλαιο του με την ΑΕΚ, που ολοκληρώνεται το 2025, οι φιξ αποδοχές του δεν αγγίζουν τις 60.000!! Το απόλυτο value for money. Τι, όχι;