Από την Μολδαβία στην Σπάρτη

Ένας επικίνδυνος κακοποιός τον οποίο αναζητούσαν εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια οι αρχές της Μολδαβίας, με κατηγορίες για απαγωγή και διακεκριμένη βία που φέρεται να διέπραξε τo 2014, διέσχισε σχεδόν ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη και βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα.

Ο άνδρας ηλικίας 43 ετών συνελήφθη στην Σπάρτη, όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία διεθνών αναζητήσεων από τις αρχές της Μολδαβίας. Στην συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου, ο οποίος διέταξε την κράτησή του και κίνησε την διαδικασία για την έκδοσή του στην χώρα που τον αναζητά.

Καταδικάζεται για σεξουαλικό αδίκημα

Ο έλεγχος στοιχείων που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ασφαλείας σε έναν Έλληνα στην Πάτρα, το μεσημέρι της Τετάρτης, έδειξε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ο οποίος έδωσε εντολή να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης δύο ετών που του επιβλήθηκε.