Από το χωράφι, σe επενδύσεις real estate στο Πακιστάν. Αυτή φαίνεται ότι ήταν η επενδυτική επιλογή των δυο αλλοδαπών εργατών γης που κατηγορούνται ότι αφού ξέθαψαν το “χρυσό κουτί ” από το χωράφι στο Κορωπί, έστειλαν τα χρήματα μέσω εμβασμάτων στην πατρίδα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του τμήματος ασφαλείας Κορωπίου που χειρίστηκαν την υπόθεση, είχαν ισχυρές ενδείξεις που έδειχναν ότι οι δυο νεαροί με τα χρήματα, που ουσιαστικά τους… «προσέφερε» το αφεντικό τους, αγόρασαν διαμερίσματα στην πατρίδα τους.
“Τα 165 χιλιάδες ευρώ είναι πολλά λεφτά στη χώρα μας αλλά και ένα ασύλληπτο ποσό για το Πακιστάν όπου η ισοτιμία του νομίσματος είναι διαφορετική και η οικονομία σε κακή κατάσταση” λέει στο astinomiko.gr αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ωστόσο, ο χρόνος που είχαν στη διάθεση τους οι διωκτικές αρχές δεν επαρκούσε ώστε να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία και εναπόκειται στον ανακριτή πως θα χειριστεί μια τέτοια πληροφορία.
Από την ημέρα που οι δυο Πακιστανοί εξαφανίστηκαν από το χωράφι στο Κορωπί όπου έμεναν, οι αστυνομικοί τους αναζητούσαν παντού. Πληροφορίες που έφταναν στα αυτιά τους εξετάζονταν και αξιολογούνταν μέχρι που κάποια στιγμή μια από αυτές έκανε λόγο για συγκεκριμένο σημείο όπου βρίσκονταν. “Ήμασταν σε συναγερμό και με τις “κεραίες” μας τεντωμένες καθώς υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο ακόμα και να φύγουν από την χώρα. Ο ένας από τους συλληφθέντες ήταν δικαιούχος πολιτικού ασύλου και κανείς δεν θα μπορούσε να τον εμποδίσει να μπει σε ένα αεροπλάνο και να εξαφανιστεί” λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση του “χρυσού κουτιού”. Τελικά, οι έρευνες κατέληξαν σε ένα κοντέινερ στο Κορωπί όπου τους φιλοξενούσαν συμπατριώτες τους και ουσιαστικά είχαν βρει καταφύγιο.