Η Toblerone πρόκειται να αφαιρέσει την φωτογραφία της κορυφής του βουνού Matterhorn από τη συσκευασία της όταν μέρος της παραγωγής της σοκολάτας μεταφερθεί από την Ελβετία στη Σλοβακία.

Η ράβδος σε σχήμα πυραμίδας, η οποία αντικατοπτρίζει την κορυφή των Άλπεων, θα υποβληθεί σε ανακαίνιση ετικετών και θα περιλαμβάνει την υπογραφή του ιδρυτή της, είπε ο κατασκευαστής της.

Η αμερικανική εταιρεία Mondelez είπε ότι η εικόνα του βουνού ύψους 4.478 μέτρων (14.692 πόδια) θα αντικατασταθεί από μια πιο γενική θεώρηση της εικόνας.

Από το 2017 ισχύουν αυστηροί κανόνες για την «Ελβετία».

Σύμφωνα με αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση εθνικών συμβόλων για την προώθηση προϊόντων με βάση το γάλα που δεν παρασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελβετία.

Για άλλα ωμά τρόφιμα το όριο είναι τουλάχιστον 80%.

Η Toblerone, η σοκολάτα σε σχήμα βουνού από ελβετικό γάλα με μέλι και μαντολάτο αμυγδάλου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1908 στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας.

Αλλά μόλις το 1970 έκανε το ντεμπούτο της η οδοντωτή σιλουέτα του Matterhorn στη συσκευασία του, με την αρκούδα και τον αετό της Βέρνης να εμφανίζονται πριν από τότε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Toblerone.

Ο Mondelez δήλωεσε σύμφωνα με το BBC ότι η Βέρνη ήταν “σημαντικό μέρος της ιστορίας μας και θα συνεχίσει να είναι έτσι για το μέλλον“.

Το 2016, η Toblerone προκάλεσε διαμάχη αλλάζοντας το σχέδιο της πλάκας σοκολάτας για να απομακρυνθούν τα διακριτικά τριγωνικά κομμάτια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το κόστος.

Μετά από πολλές επικρίσεις, η εταιρεία επανήλθε στην αρχική του μορφή δύο χρόνια αργότερα.

Το Matterhorn

Το Matterhorn είναι ένα βουνό των Άλπεων, που απλώνεται στην κύρια λεκάνη απορροής και στα σύνορα μεταξύ Ελβετίας και Ιταλίας. Είναι μια μεγάλη, σχεδόν συμμετρική πυραμιδική κορυφή στην εκτεταμένη περιοχή Monte Rosa των Άλπεων Pennine, της οποίας η κορυφή έχει ύψος 4.478 μέτρα, καθιστώντας την μια από τις υψηλότερες κορυφές στις Άλπεις και την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα