Περίεργα πράγματα που σηκώνουν …σκόνη και …πολλή συζήτηση, φαίνεται ότι συμβαίνουν στην Eurobank, σχετικά με την πώληση και κυρίως το παρασκήνιο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται γύρω από το ζήτημα πώλησης της ΑΛΘΕΑ, του ερειπωμένου τουριστικού συγκροτήματος στην Αγία Μαρίνα, στο 36ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου, γνωστό και ως «ξενοδοχείο της χούντας».

Οι πληροφορίες που έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα και καταγράφονται από διάφορα ΜΜΕ, κυρίως του Διαδικτύου, έχουν δημιουργήσει ένα θολό τοπίο, καθώς δίνεται η εντύπωση ότι στη μεγάλη ιδιωτική τράπεζα όπου κυριαρχεί ο Πρεμ Γουάτσα και το αγαπημένο του παιδί – τοποτηρητής των συμφερόντων του Γ. Χρυσικός της Grivalia, με εξειδίκευση τα …ακίνητα, οι διαδικασίες εκποίησης ακινήτων είναι «σκοτεινές», ασαφείς, με πολλά ερωτηματικά να αιωρούνται που δημιουργούν εντυπώσεις οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με το μέγεθος, ούτε με το κύρος της ιδιωτικής συστημικής τράπεζας!

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν! Τη μία γίνεται λόγος για τον Ελλάκτωρα, την άλλη για την Brown, την τρίτη για άλλα ισραηλινά συμφέροντα και την τέταρτη για νέους προνομιακούς παίκτες – μόνιμους διαχειριστές ξενοδοχείων που έχει στην κατοχή της η Eurobank! Είναι άραγε έτσι;

Αληθεύει ότι άλλοι έχουν κλείσει τη συμφωνία και άλλοι θα πάρουν εντέλει στην κατοχή τους το ερειπωμένο ξενοδοχείο, το οποίο ωστόσο διαθέτει πρόσβαση σε δική του παραλία και το οποίο θα αποτελέσει την έκτη προνομιακή τουριστική μονάδα στην παράκτια ζώνη της Αττικής, από την Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο, μετά από Αστέρα, Grand resort Λαγονήσι, Eden, Cape Sounio και Plazza στην Ανάβυσσο;

Και εντέλει ποιες είναι οι διαδικασίες που έχουν ακολουθήσει από κοινού ή κατά μόνας, Eurobank Grivalia και Do Value, η εταιρία που διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια της συστημικής τράπεζας;

Γιατί, επί του προκειμένου, την ώρα που έχει σηκωθεί …σκόνη και όλοι μιλούν για πολλά και διάφορα, εμείς θέτουμε ζητήματα επί της ουσίας με …ονοματεπώνυμα!!!

Ο κ. Νίκος Κούτρας, επιχειρηματίας με ξενοδοχεία στην Κω και την Ρόδο

Φημολογείται τις τελευταίες ώρες ότι η …δουλειά της ΑΛΘΕΑ πάει σε κάποιον Κούτρα!!!

Όχι βέβαια στον γηραιό προνομιακό εργολάβο άλλων εποχών, τότε που η διαπλοκή Μπόμπολα έλυνε και έδενε στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα!

Αλλά σε έναν άλλο Κούτρα, με κάτι ξενοδοχεία στην Κω, ο οποίος όπως μαθαίνω έχει καταστεί ως ο …προνομιακός ξενοδόχος της Eurobank, καθώς του έχει ήδη ανατεθεί από την καλή τράπεζα με τις ξεκάθαρες διαδικασίες και η διαχείριση του «Καψής» στην Ρόδο!!!

Και τώρα, παίρνει, σύμφωνα με τη φημολογία που έχουν πιάσει οι κεραίες του Radar, και το ξενοδοχείο – φιλέτο με την αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία, καθιστώντας τον ισχυρό νέο παίκτη στην ξενοδοχειακή πιάτσα!

Είναι έτσι; Τι έχουν να πουν εκεί «στο τρίγωνο των τραπεζικών Βερμούδων» «Eurobank – Grivalia – Do Value»;

Έκλεισε η δουλειά με τον Κούτρα; Ναι ή όχι; Και αν ναι, μέσα από ποια διαδικασία; Μέσα από ποίου τύπου διαπραγμάτευση και με ποιους όρους και προϋποθέσεις;

Και για να τελειώνουμε, η υπόθεση της μεταβίβασης είναι «καθαρή» πολεοδομικά και περιβαλλοντικά; Η πρόσβαση;

Συνεχίζεται …

«Στοπ» από το ΣτΕ στο «Project blue»