Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά, ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ έτσι ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση.

Ο αστυνομικός ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο Σώμα για ανάρμοστες συμπεριφορές, αλλά και για τις σχέσεις που είχε με διάσημο τράπερ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την ΕΔΕ στον αστυνομικό:

«Σε συνέχεια του από 09-04-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Πρωταγωνιστής σε βίντεο κλιπ πασίγνωστου τράπερ ήταν ο αστυφύλακας που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική.

Μέχρι το 2019 υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ οπότε και απομακρύνθηκε λόγω προβληματικής συμπροφοράς και αδράνειας. Στη συνέχεια ανέλαβε υπηρεσία σε Τμήμα Ασφαλείας των νοτίων προαστίων της Αττικής, σε παραλιακή περιοχή.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση όπου συνάδελφοί του τον είχαν δει εντός αγωνιστικού χώρου σε κάποια αθλητική εκδήλωση και θεώρησαν ότι είχε υπηρεσία και συμμετείχε στα μέτρα ασφαλείας που λάμβανε η αστυνομία.

Τελικά όπως διαπιστώθηκε, ήταν εκεί βοηθώντας το στήσιμο της συναυλίας του γνωστού τράπερ πριν την έναρξη της αθλητικής εκδήλωσης».

Το τελευταίο νταλαβέρι του αστυνομικού με τα ναρκωτικά

Ο Αστυφύλακας της Ασφάλειας πήγε να πουλήσει «κοτόπουλα» και «κατσαβίδια» στον «θείο» του με το υπηρεσιακό όχημα, έπεσε όμως στα χέρια των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν πληροφορηθεί για την παράνομη δράση του.

Ο επίορκος αστυνομικός, για τουλάχιστον 6 μήνες, διακινούσε ποσότητες χασίς, ακόμα και… εν ώρα υπηρεσίας. Ανάμεσα στους… πελάτες του και ένας Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα των Νοτίων Προαστίων.

Χρησιμοποιούσε social media για να κλείνει «αθόρυβα» και χωρίς ίχνη τις αγοραπωλησίες, ενώ είχε δημιουργήσει «κωδικό» λεξιλόγιο.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός που είχε μπει στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έπειτα από καταγγελία, βρισκόταν το Σάββατο σε περιπολία ασφαλείας στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ζήτησε από τον συνοδό του να μεταβεί σε κοντινό σημείο για να χαιρετήσει συγγενικό του πρόσωπο.

Εκεί οι «Αδιάφθοροι» τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω, την ώρα που προμήθευε «πελάτη» του με 8 γραμμάρια κάνναβης.

Για να μην γίνει αντιληπτός, ο αστυφύλακας, είχε βαφτίσει τις ναρκωτικές ουσίες με διαφορετικούς τρόπους. Συνήθιζε στις συνομιλίες του να κάνει λόγο για «κοτόπουλα» και «κατσαβίδια», όταν ήθελε να αναφερθεί στην κάνναβη.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την έρευνα των Αρχών, ένας από τους βασικούς πελάτες του, ήταν ένας αστυνομικός με τον οποίο υπηρετούσαν μαζί στο παρελθόν στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα