Η βόρεια Εύβοια εδώ και επτά μέρες καίγεται, με Πυροσβεστική, κάτοικους και εθελοντές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώζουν ότι σώζεται. Οι εικόνες από τα πύρινα μέτωπα να συνταράζουν.

Χθες το απόγευμα (08/08) ο Γιώργος Αγγελόπουλος μαζί με ακόμα έναν φίλο του έπλευσε με το σκάφος του από το νησί καταγωγή του, τη Σκιάθο προς το φλεγόμενο Πευκί Ευβοίας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «Εμπόλεμη ζώνη», τις εικόνες που αντίκρισε στο Πευκί Ευβοίας.

Με ένα βίντεο περίπου 8 λεπτών δείχνει μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram τις σκηνές ‘”Αποκάληψης”, που επικρατού στη Εύβοια.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το Πευκί Ευβοίας:

Υπενθυμίζεται, ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό Πευκί, κόπηκε η υδροδότηση, ξέμειναν από νερό τα πυροσβεστικά, αλλά επανήλθαν! Οι κάτοικοι μαζί με τους πυροσβέστες αναχαίτισαν το πύρινο μέτωπο, ενώ στο λιμάνι έσπευσαν οι περισσότεροι κάτοικοι προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά ανάγκασε τους κατοίκους από τις Γούβες και στο Πευκί να μεταφερθούν προς την παραλία, από όπου αποχώρησαν με φέρι μποτ.

Όσοι έμειναν πίσω για να δώσουν «μάχη» με τις πύρινες «γλώσσες» που έγλειφαν τις περιουσίες τους, αλλά και οι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν, διανυκτέρευσαν στο καράβι που βρίσκεται στην παραλία και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αποπλεύσει.

Τη νύχτα διανυκτέρευσαν σε αυτοσχέδια κρεβάτια και πλαστικές καρέκλες μέσα στο φέρι μποτ, που αποτελεί τη σανίδα σωτηρία τους αν τα πράγματα έπαιρναν άσχημη τροπή κατά τη διάρκεια της νύχτας.