Η Tia Herrell μοιράζεται συχνά τα εκπληκτικά ταλέντα της Copper στη σελίδα της στο TikTok, όπου έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό κοινό 1,1 εκατομμυρίων θαυμαστών.

Γνωρίστε τον Copper, τον αξιοσημείωτο σκύλο που έχει κερδίσει τον τίτλο του «πιο έξυπνου σκύλου» του διαδικτύου. Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, η Copper δεν είναι ένα συνηθισμένο κουτάβι, επιδεικνύει ένα επίπεδο νοημοσύνης που γοητεύει τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Στα viral βίντεο που δημοσιεύονται στο TikTok, το εντυπωσιακό IQ της Copper βρίσκεται στο επίκεντρο, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές και αφήνοντας τους θεατές με δέος.

@thechattylab Help, snake upstairs. #dogsofttiktok #talkingdogsoftiktok #dogsthattalk #hunger4words ♬ original sound – The Chatty Lab

Η Tia Herrell, ιδιοκτήτρια του Copper και 52χρονη λογοπαθολόγος, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη των αξιοσημείωτων ικανοτήτων του Copper. Η Herrell χρησιμοποιεί τεχνικές επαυξητικής και εναλλακτικής επικοινωνίας, που συνήθως προορίζονται για άτομα με γλωσσικές ή ομιλητικές δυσκολίες, για να αλληλεπιδράσει με τον Copper. Η μέθοδος αυτή περιλαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που δεν βασίζεται στον προφορικό λόγο.

Παρόμοιες συσκευές υψηλής τεχνολογίας έχουν χρησιμοποιηθεί ως γνωστόν από προσωπικότητες όπως ο αείμνηστος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Το Copper, ωστόσο, αποδεικνύει ότι αυτά τα εργαλεία δεν είναι αποκλειστικά για τους ανθρώπους. Πατώντας κουμπιά σε έναν ειδικά σχεδιασμένο πίνακα επικοινωνίας, που θυμίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι «Risk», ο Copper μπορεί να μεταφέρει ένα ευρύ φάσμα αναγκών και συναισθημάτων, από την έκφραση της πείνας μέχρι την ένδειξη της ανάγκης για διάλειμμα στην τουαλέτα ή ακόμη και την επικοινωνία γενικής ανησυχίας.

@thechattylab Copper the self advocate. #dogtok #talkingdogsoftiktok #smartdog ♬ original sound – The Chatty Lab

Η Copper χρησιμοποιεί τα κουμπιά για να ζητάει παιχνίδια, να ρωτάει πού βρίσκονται τα μέλη της οικογένειας, να ζητάει λιχουδιές, να εκφράζει τα συναισθήματά της, να μεταφέρει τις ανησυχίες της, να ζητάει βόλτες και ακόμη και να ρωτάει πού βρίσκεται η αδελφή της, η Savannah.

Διαβάστε ακόμη: