*** Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Επανέρχομαι στο θέμα της Τέρνα Ενεργειακής και επαναλαμβάνω ότι κατά τις πληροφορίες της στήλης, που σπάνια (ποτέ είναι η αλήθεια αλλά είμαι μετριόφρων) έπεσαν έξω, το deal θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ, κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο!

Βεβαίως, επειδή ούτε μέσα στις διαπραγματεύσεις είμαι, ούτε εσωτερική πληροφόρηση κατέχω, δεν μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αγοραστής σώνει και καλά θα είναι η Macquarie!

Άλλωστε μέσα από το Radar γνωρίζετε ότι ενδιαφέρον εκδήλωσαν άλλα δύο μεγάλα funds, εκ των οποίων το ένα είναι η First με την οποία η ΓΕΚ Τέρνα κατεβαίνει στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Αττικής οδού! Και όπως μαθαίνω, η μία εκ των δύο προτάσεων είναι υψηλότερη εκείνης της Macquarie κατά 1,5 ευρώ ανά μετοχή, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Η «αρχιδιαπλεκόμενη» Αικατερινάρη, γνωστή στην πιάτσα ως “Αριστερή με τα Gucci”, στην Macquarie!

Δεν ξέρω λοιπόν τι θα γίνει τελικά με την Macquarie και την Τέρνα Ενεργειακή! Εκείνο ωστόσο που μαθαίνω είναι ότι το αυστραλιανό fund, εκ των κορυφαίων του πλανήτη, φέρεται να εντάσσει στο δυναμικό του την περίφημη Ράνια Αικατερινάρη, την αποκαλούμενη και “Αριστερή με τα Gucci” λόγω της μεγάλης αδυναμίας της στα luxury επώνυμα προϊόντα και αξεσουάρ, που συνάδουν με την γυναικεία γοητεία και ομορφιά!

Η Αικατερινάρη λοιπόν, γνωστή για το βίο και την πολιτεία της στο Υπερταμείο και την ΔΕΗ, γόνος αριστερής οικογενείας και με αγάπη στα καπιταλιστικά καταναλωτικά προϊόντα, λέγεται ότι θα ενταχθεί στο δυναμικό του επιθετικού fund, το οποίο προφανώς ήρθε για να μείνει στην Ελλάδα, μετά την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από την ΔΕΗ, αλλά και την φημολογούμενη πρόθεση του να χτυπήσει δυνατά την παραχώρηση της Αττικής οδού όταν με το καλό βγει ο διαγωνισμός από τα σαΐνια του ΤΑΙΠΕΔ, που μέσα στην μπουρδολογία τους είχαν φτάσει να λένε ότι ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2022, δηλαδή τώρα!!!

Και μετά πιστεύουν στο Μαξίμου ότι θα υλοποιήσουν έστω μία αποκρατικοποίηση!!!

Εν πάσει περιπτώσει, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, στην Macquarie λοιπόν, είτε λόγω ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, είτε επειδή θέλουν να χτίζουν σχέσεις και με τον ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσουν στο δυναμικό τους την «αρχιδιαπλεκόμενη» Αικατερινάρη, που καταφέρνει να έχει «δύο πόδια σε δύο βάρκες»!!! Προφανώς πιστεύει ότι δεν θα πέσει…

Η διοίκηση της ΔΕΗ, η αγορά ιδίων μετοχών, το CVC και οι 2 επιχειρηματικές οικογένειες!

Μια ο λόγος για την ΔΕΗ θα κάνω δυο εντελώς διαφορετικές παρατηρήσεις: Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με την ενδεδειγμένη και απολύτως επιτυχημένη κίνηση της διοίκησης Στάσση να προχωρήσει σε στήριξη της μετοχής μέσα από το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών!

Και ήδη αντιλαμβάνομαι ότι η κίνηση αυτή έχει απήχηση καθώς ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά ξένων και Ελλήνων μετοχών, επιχειρηματιών, επενδυτών και θεσμικών! Άλλωστε είναι γνωστό στην πιάτσα ότι η CVC θέλει να ανεβάσει το ποσοστό της από το 10% στο 20% και μάλιστα κατά πληροφορίες φέρεται να είχε κάνει πρόταση στην κυβέρνηση στην τιμή των 8 ευρώ ανά μετοχή η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Ακόμη την ώρα τούτη Blackrock και Fidelity στηρίζουν τη μετοχή, ενώ την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν 2 μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες να ενδιαφέρονται για το 10% των μετοχών της ΔΕΗ. Οπότε υπάρχει μπροστά μεγάλο στόρι που με τις κινήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ επανενεργοποιείται!

Το κυβερνητικό φιάσκο με τις ελαφρύνσεις των τιμολογίων που αντί για του υπεσχημένου 70% ήταν μόλις 30%!

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τα τιμολόγια! Μπορεί πράγματι στην πράξη να προκύπτει μια μεγάλη ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, της τάξης του 30%, η οποία ωστόσο απέχει πολύ από το 70% που είχαν τάξει οι κυβερνώντες!

Με αποτέλεσμα ένα σοβαρό και ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης για τα νοικοκυριά και την κοινωνία, αντί να χειροκροτείται, να γυρίζει εντέλει μπούμερανγκ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία κατηγορείται – από το δεξιό εκλογικό της σώμα- για ψεύτικες υποσχέσεις!!!

Αυτά βεβαίως να τα βλέπουν στο Μαξίμου, γιατί τα «μεγάλα λόγια» διαφόρων δήθεν τεχνοκρατών πολιτικών ανδρών, που κάνουν υπολογισμούς της πλάκας και του ποδαριού, παρασέρνουν σε υποσχέσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν! Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, να εμφανίζονται την ώρα τούτη εκτεθημένοι!

Η έκπληξη από τον Χάρη Παμπούκη. Με πήρε τηλέφωνο για τις διαιτησίες του Ακτωρα στα Βαλκάνια!

Ξαφνικά χθες είχα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Με πήρε τηλέφωνο ο φίλος μου από τα παλιά Χάρης Παμπούκης, ο οποίος προφανώς διαβάζοντας τα σχόλια της στήλης, για τις διαιτησίες του Ακτωρα σε Αλβανία, Ρουμανία και λοιπές βαλκανικές χώρες, δεν άντεξε να περιμένει τις – καθιερωμένες- βουτιές μας του Αυγούστου στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, προκειμένου να τα συζητήσουμε!

Με ενημέρωσε λοιπόν ο Χάρης, που εσχάτως ανέλαβε θέση στο ΔΣ της Ιντρακάτ υπό τη νέα ιδιοκτησία των Μπακοκαυμενάκηδων παρέα με την κυρά Νίκη των πρεσβειών, των ιδρυμάτων και των Φαστ φουντ, ότι όχι μόνο δεν έχασε όλες τις διαιτησίες, όπως η στήλη υπαινίχθηκε, αλλά κέρδισε 2 σε Αλβανία και Ρουμανία συνολικού ποσού κάποιων δεκάδων εκατομμυρίων, γύρω στα 37 εκατ. ευρώ και οι δύο μαζί!

Κοιτάξτε, για να ξεκαθαρίσω και να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ο Χάρης Παμπούκης ούτε «χασοδίκης» είναι, ούτε τυχαίος δικηγόρος. Ο Χάρης έχει βαθιές νομικές γνώσεις και ξέρει να αντιλαμβάνεται καλά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα των δικαστηρίων, συνθέσεις, πρόσωπα και καταστάσεις! Ειδικά στις βαλκανικές χώρες, όπου έχει αποκτήσει μια εξειδίκευση και γι αυτό άλλωστε τον προσέλαβε ο Ακτωρας!

Κέρδισε 2 διαιτησίες, ο Άκτωρ δεν έχει πληρωθεί και ούτε πρόκειται. Απαιτείται παρέμβαση του Υπ. Εξωτερικών!

Ωστόσο πέραν της αδιαμφισβήτητης νομικής του επάρκειας και τις μεγάλες δικαστικές νίκες, η στήλη θα επιμείνει ότι: πρώτον ο Άκτωρ δεν έχει ακόμη πληρωθεί για τις νίκες στις εν λόγω διαιτησίες διότι δεν είναι εκτελεστές στην Ελλάδα και απαιτείται παρέμβαση προσωπικά του Υπ. Εξωτερικών.

Οπότε είναι από χλωμό έως αδύνατον να μπουν στα ταμεία του λεφτά από τις διαιτησίες αυτές!

Δεύτερον, οι ίδιες πηγές, καλά πληροφορημένες επιμένουν ότι ο Χάρης δεν έχει ακόμη πληρωθεί για το σύνολο των υπηρεσιών που παρείχε στον Ακτωρα, με αποτέλεσμα να του χρωστάνε λεφτά από τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί με την προ Ολλανδών διοίκηση του Ελλάκτωρα!

Οπότε οφείλω να διατρανώσω ότι ο Χάρης και 2 διαιτησίες κέρδισε και δεν πληρώθηκε! Αλλά και να επισημάνω ότι ούτε ο Άκτωρ είδε λεφτά στα ταμεία του από τις νίκες στις εν λόγω διαιτησίες!

Και ούτε θα δει! Οπότε ο Χάρης – πολύ σωστά κατά την άποψη μου- εντάχθηκε στο σύστημα των Μπακοκαυμενάκηδων που και λεφτά μοιράζουνε (μην τους έχετε για τίποτα κορόιδα!!!) και ως νέοι Κοκκαλαίοι θέλουν να εμφανιστούν…