Το τηλεοπτικό σόου Shogun του FX, που προβάλλεται μέσω του Disney+έγραψε ιστορία στα Creative Arts Emmy Awards, κερδίζοντας 14 βραβεία για μια μόνο σεζόν τηλεοπτικής σειράς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. Παράλληλα, η The Bear κατέκτησε επτά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά για την Jamie Lee Curtis.

Στο Peacock Theater του Λος Άντζελες, η λέξη “Shogun” ακούγονταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της δεύτερης βραδιάς των Creative Arts Emmys. Η σειρά, που αφορά τις πολιτικές δολοπλοκίες στη φεουδαρχική Ιαπωνία, κατέκτησε όλα τα βραβεία εκτός δύο από τα συνολικά 16 που διεκδικούσε.

Οι νικητές

Ο Néstor Carbonell, κέρδισε το Emmy για την ερμηνεία του στο Shogun ως guest σε δραματική σειρά και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ομάδα παραγωγής, εκφράζοντας το θαυμασμό του για το γεγονός ότι πολλοί από τους συνεργάτες του βρίσκονταν στο κοινό. “Είστε όλοι εδώ! Είστε όλοι υποψήφιοι!”, δήλωσε ο Carbonell. “Αγαπώ την ομαδική προσπάθεια σε αυτόν τον χώρο”.

Η Jamie Lee Curtis, συγκινημένη μετά την κατάκτηση του πρώτου της Emmy, 18 μήνες μετά το πρώτο της Όσκαρ για το Everything Everywhere All at Once, εξέφρασε τη χαρά της για την επιτυχία της. “Είμαι το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο”, δήλωσε η Curtis στα παρασκήνια. “Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα καταφέρω να κάνω δουλειά σε αυτό το επίπεδο βάθους, πολυπλοκότητας και νοημοσύνης. Ήταν η κορύφωση της δημιουργικής μου ζωής τα τελευταία δύο χρόνια”.

Η Curtis κέρδισε για το επεισόδιο “Fishes” της δεύτερης σεζόν του The Bear, στο οποίο υποδύθηκε τη μητέρα του πρωταγωνιστή Jeremy Allen White σε μια εφιαλτική γιορτινή οικογενειακή συγκέντρωση. Ο Jon Bernthal, ο οποίος υποδύθηκε τον μεγάλο αδελφό του White στο επεισόδιο, κέρδισε το βραβείο καλύτερου guest ηθοποιού σε κωμωδία.

Η Michaela Coel κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε κωμική σειρά για την εμφάνισή της στο Mr. and Mrs. Smith.

Το ρεκόρ του Shogun

Το Shogun προκάλεσε αναταραχή στον αγώνα των Emmys, όταν άλλαξε από την κατηγορία “limited series” (σειρά μίας σεζόν) στην κατηγορία των δραματικών σειρών τον Μάιο και ηγήθηκε όλων των υποψηφίων, όταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες τον Ιούλιο.

Με 14 νίκες, το Shogun έσπασε πλέον το ρεκόρ των 13, που είχε σημειώσει προηγουμένως η limited series, John Adams, του 2008.

Το Shogun κέρδισε στις κατηγορίες: Καλύτερη μίξη ήχου, Καλύτερο μοντάζ ήχου, Καλύτερο μοντάζ εικόνας, Καλύτερη κινηματογράφηση, Καλύτερα κοστούμια, Καλύτερος σχεδιασμός κύριου τίτλου, Καλύτερος σχεδιασμός παραγωγής, Καλύτερο μακιγιάζ, Καλύτερη απόδοση κασκαντέρ, Καλύτερο καστ για δραματική ταινία, Καλύτερα ειδικά οπτικά εφέ, Καλύτερο μακιγιάζ εποχής/φαντασίας, Καλύτερο hairstyling εποχής/φαντασίας και Καλύτερος guest ηθοποιός σε δραματική σειρά για τον Néstor Carbonell.

Διαβάστε ακόμη: