Ανακατανομή ρόλων και δυνάμεων στον όμιλο εταιρειών Intracom καθώς μετά και την ολοκλήρωση της γενικής συνέλευσης της κατασκευαστικής εταιρείας Intrakat (προηγήθηκε στα τέλη Ιουνίου η αντίστοιχη της Intracom Holdings) ξεδιπλώθηκε το σχέδιο του Σωκράτη Κόκκαλη για τον τρόπο που θα τοποθετηθούν οι εταιρείες του ομίλου μπροστά στις προοπτικές της ψηφιακής αλλά και της πράσινης μετάβασης που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το εθνικό σχέδιο των έργων που έχει κατατεθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Έτσι λοιπόν ο κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης πρόεδρος της Intrasoft international και συμπροεδρος στο Συμβούλιο καινοτομίας του ΣΕΒ, θέλοντας να αφοσιωθεί πλήρως στα ψηφιακά έργα και την καινοτομία, αποχώρησε από τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπρόεδρου της κατασκευαστικής Intrakat της οποίας την προεδρία ανέλαβε ο ιδρυτής του ομίλου της Intracom κ. Σωκράτης Κόκκαλης για να σφραγίζει από την πλευρά του το στρατηγικό πράσινο μετασχηματισμό της εισηγμένης σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο ιδρυτής του ομίλου πλαισιώνει με αυτό τον τρόπο τους κ.κ. Σουρέτη (Διευθύνων Σύμβουλος) και Κούτρα (εκτελεστικό αντιπρόεδρο).

Τα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, τα υπεράκτια αιολικά, τα έργα αποθήκευσης ενέργειας και υδρογόνου μπαίνουν στο στόχαστρο του ομίλου για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι λοιπόν οι προβλέψεις (οράματα πώς τα λένε στις Βρυξέλλες) του Ταμείου Ανάκαμψης βρίσκουν καλά τοποθετημένες και με ξεκάθαρους εκτελεστικούς ρόλους τις εταιρείες του ομίλου Κόκκαλη