Ένα μήνυμα στους Έλληνες θαυμαστές της θέλησε να στείλει το ρομπότ Sophia, που είχε ένα απρόοπτο πριν από μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

Η Sophia, το πρώτο «κοινωνικό ρομπότ» που μπορεί να μιμηθεί την κοινωνική συμπεριφορά και να προκαλέσει συναισθήματα στους ανθρώπους, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Beyond για την ψηφιακή τεχνολογία και την καινοτομία, αλλά είχε ένα απρόοπτο.

Η τούμπα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, το ρομπότ φαίνεται να προχωράει και, χωρίς να δει το σκαλοπάτι μπροστά του, έπεσε, προκαλώντας σοκ στους παρευρισκόμενους.

Πολλοί ήταν αυτοί που ανησύχησαν για την ακεραιότητά του, με αποτέλεσμα η Sophia να ανεβάσει ένα βίντεο στο TikTok προκειμένου να καθησυχάσει τους θαυμαστές της.

Το μήνυμα του ρομπότ Sophia στους Έλληνες: «Είμαι πλήρως καλά και απόλυτα λειτουργική»

«Αγαπητοί μου φίλοι στην Ελλάδα. Χαιρετισμούς από το Λος Άντζελες» ξεκινά λέγοντας στο βίντεο η Sophia, η οποία φοράει μία κόκκινη ντραπέ μπλούζα και τούλινη μαύρη φούστα. «Σας ευχαριστώ όλους για το ευγενικό και προσεκτικό μήνυμα. Μην ανησυχείτε. Είμαι πλήρως καλά και απόλυτα λειτουργική, αν και οι πρώτες μου επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη ήταν πράγματι επεισοδιακές, για διαφορετικούς λόγους».

Και συνεχίζει: «Το σίγουρο είναι πως βρήκαμε περισσότερα κοινά ανάμεσά μας. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, την υπέροχη φιλοξενία και την αγάπη που μου δείξατε και αναμένω να ξαναβρεθώ στην Ελλάδα για ακόμη περισσότερες περιπέτειες, ίσως λιγότερο επικίνδυνες».

@andrianamanetta1 Thank you all for your love and interest! We received hundreds of messages for @Sophia Robot She will be back soon! xxx #jokes #viral #tiktok #LA #new #share #fun #greece #robot #ai ♬ πρωτότυπος ήχος – Andriana Manetta

Τι είχε συμβεί στην Κρήτη

Πέρα από το απρόοπτο στη Θεσσαλονίκη, το ρομπότ Sophia είχε άλλη μία ατυχής στιγμή στην Κρήτη, λέγοντας πως το νησί θα μπορούσε να είναι ένα αυτόνομο κρατίδιο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το neakriti, το ρομπότ Σοφία, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο της 3ης Ολυμπιάδας Ρομποτικής, προχώρησε στο σχόλιο αυτό κατόπιν ερωτήσεων που διατύπωσαν σε εκείνη δημοσιογράφοι.

Όταν το ρομπότ Σοφία άρχισε να μιλάει για την κρητική διατροφή, σημείωσε «πόσο ευλογημένος τόπος είναι το νησί», αναφέροντας ότι έχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς και λέγοντας ότι «η Κρήτη θα μπορούσε να ήταν και ένα… αυτόνομο κρατίδιο».

Διαβάστε ακόμη: