Η Renault αποκάλυψε το νέο Niagara Concept, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη νέα γενιά μοντέλων της γαλλικής εταιρίας.

Όπως το νέο Kardian, έτσι και το Niagara Concept, έχουν στόχο διεθνείς αγορές εκτός Ευρώπης, ενώ το σταδιακό λανσάρισμα των συνολικά οκτώ νέων μοντέλων θα ολοκληρωθεί το 2027.

Πρόκειται για ένα διπλοκάμπινο pickup με πληθωρικές και συνάμα μοντέρνες γραμμές, το οποίο έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια νέα αρθρωτή πλατφόρμα του Renault Group. Ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του εκφράζεται με την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, τις αλουμινένιες ποδιές εμπρός – πίσω, τα παντός εδάφους ελαστικά που ντύνουν τους μεγάλους τροχούς, τις συνολικά τρεις ρεζέρβες που αποθηκεύονται στην καρότσα και στη σχάρα οροφής, η οποία στο μπροστινό της τμήμα ενσωματώνει μια σειρά από Led φώτα.

Παρατηρήστε επίσης τους τετραγωνισμένους και αρκετά τονισμένους θόλους στα φτερά, τις κάμερες αντί για πλευρικούς καθρέπτες, τα πολυεπίπεδα εμπρός Led φώτα, τα τρισδιάστατα εφέ στη μάσκα, στο κέντρο της οποία αναγράφεται το φωτιζόμενο το όνομα της Renault σε μοτίβο «pixel – art», επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό από την ποπ κουλτούρα.

Το νέο Niagara Concept καλύπτεται με καμουφλάζ εμπνευσμένο από τις γραμμές και τα σχέδια που έχει το νέο λογότυπο της Renault. Τα χρώματα του καμουφλάζ συμβολίζουν τις πολλαπλές πτυχές του οχήματος. Αναλυτικότερα, το πράσινο παραπέμπει στην περιπέτεια, το κίτρινο στο σπορ χαρακτήρα, το ανοιχτό γκρι στην τεχνική και το μαύρο στη δύναμη.

Το προηγμένο σύστημα κίνησης E-Tech Hybrid 4WD, απαρτίζεται από ήπιο υβριδικό σύστημα 48V που κινεί τους εμπρός τροχούς και από έναν πίσω τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα, εξασφαλίζοντας έτσι στο νέο Niagara Concept τετρακίνηση. Σύμφωνα με την Renault, το σύστημα E-Tech Hybrid 4WD εξασφαλίζει ότι τα μισά από τα καθημερινά δρομολόγια θα γίνονται αποκλειστικά με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που μειώνει σημαντικά τις εκπομπές CO2.

Διαβάστε ακόμη: