Μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα του μετώπου, οι Ουκρανοί αναζητούν «αχτίδες» αισιοδοξίας· σε αυτό το πλαίσιο, ελήφθη οριστικά η απόφαση επανέναρξης του ουκρανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

«Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην εθνική επικράτεια, δίχως θεατές, με την άδεια των τοπικών στρατιωτικών διοικήσεων και την υποχρεωτική τήρηση όλων των κανονισμών ασφαλείας», επεσήμανε σήμερα το απόγευμα (11/07) ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Βαντίμ Γκουτζάιτ.

«Κίεβο, Λβιβ, Ζακαρπάθια και Τερνοπόλ αποτελούν τις επιλεγμένες περιοχές για την πραγματοποίηση των αναμετρήσεων», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Παβέλκο, με τον Υπουργό Αθλητισμού να υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωση συναγερμού για αεροπορική επίθεση, οι αγώνες θα διακόπτονται και οι αποστολές θα μεταβαίνουν τάχιστα στα καταφύγια».

Κατά την επανεκκίνηση της ουκρανικής Πρέμιερ Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023, θα συμμετάσχουν δεκαέξι σύλλογοι, οι οποίοι θα αγωνισθούν σε δύο γύρους.

«Πράσινο φως» από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για επανέναρξη των πρωταθλημάτων τον προσεχή Αύγουστο

Την 5η Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ενέκρινε την πρόταση. «Μίλησα στον Πρόεδρό μας, για τη μεγάλη ισχύ και επιρροή του ποδοσφαίρου να στηρίζει τον κόσμο ώστε να σκέφτεται το μέλλον· τώρα, όλοι έχουν εστιάσει στον πόλεμο.

Για αυτό, λάβαμε την απόφαση να αρχίσουμε ξανά το ουκρανικό πρωτάθλημα τον Αύγουστο», διευκρίνισε ο κ. Παβέλκο, μιλώντας στο AP. Βάσει σχεδιασμού, αναμένεται η έναρξη των τριών επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου ανδρών και η πρώτη των γυναικών.

Ο Αντρέι Παβέλκο συναντήθηκε με τον κ. Ζελένσκι πριν αναχωρήσει για τη Γλασκόβη, όπου η εθνική Ουκρανίας αντιμετώπισε τη Σκωτία για τα μπαράζ του Μουντιάλ του Κατάρ. Κατόπιν, συναντήθηκε με τους Προέδρους των FIFA και UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν, αντίστοιχα, τους οποίους ενημέρωσε επίσης.