Μέχρι το αργότερο το Σαββατοκύριακο θα έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες του radar ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας που θα είναι, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, «μάχιμος και επιχειρησιακός» όπως απαιτούν οι συνθήκες και ο νέος ρόλος που θα κληθεί να διαδραματίσει.

Με δεδομένα τα χαρακτηριστικά αυτά ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ που χαίρει ευρύτατης εκτίμησης Μιχάλης Κωσταράκος είναι ένα από τα πρόσωπα που έχει πέσει στο τραπέζι και θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει τα μηνύματα και την αποτελεσματικότητα που επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Το προφίλ του νέου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος

Το ενδεχόμενο να είναι πολιτικό πρόσωπο ο νέος υπουργός που θα έχει τις αρμοδιότητες του μέχρι χθες υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής είναι ανοικτό.

Όμως όπως είπε και ο Γιάννης Οικονόμου «η επιλογή θα ένας άνθρωπος που επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το πολύ μεγάλο βάρος αυτού του πεδίου και ταυτόχρονα η παρουσία του στο δημόσιο θα είναι τέτοια που δεν θα δικαιολογεί την απαξίωση του η του να του κολλάνε ταμπέλες από την πρώτη στιγμή που θα ακουστεί το όνομα του»