Αρκετοί στην αγορά – και δικαίως – ασχολούνται με τα υψηλά τιμήματα που δόθηκαν για την Chipita, Pharmaten, Wind, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΠΑ.

Πράγματι στην περίπτωση λ.χ του διαχειριστή του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΔΔΗΕ, δόθηκε 1,5 φορές η ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση ( RAB ), όταν σε μια παρόμοια δουλειά ΑΔΜΗΕ ( Ανεξάρτητος Διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ) δόθηκε 1,15 φορές η ρυθμιζόμενη περιουσιακή βάση.

Τα τιμήματα σαφώς έχουν την σημασία τους είτε αφορά δίκτυα, είτε εξαγωγικές επιχειρήσεις που διαθέτουν παρουσία στο εξωτερικό.

Οι ξένοι επενδυτές, όμως, θέλουν να ακούσουν για το πραγματικό γύρισμα της ελληνικής οικονομίας στους κλάδους.

Στον χάλυβα λ.χ η επαναφορά της Σιδενόρ θα έχει σημασία για την Βιοχάλκο στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, όπως και η επαναφορά της Χαλυβουργίας Ελλάδος έχει ιδιαίτερη σημασία για το fund Ηig που απέκτησε τα δάνεια.

Στο εμπόριο, το γύρισμα της Φουρλής, η καλή πορεία στο Πλαίσιο, και η υψηλή ρευστότητα της Jumbo αποτελούν σοβαρές ενδείξεις επαναφοράς της οικονομίας.

Στα τρόφιμα, η άνοδος των εξαγωγών έχει σημασία για το CVC που κατέχει μεγάλα μερίδια μέσω της Vivartia, αλλά και των τελευταίων εξαγορών.

Όσα περιγράφουμε είναι ήδη σ’ αυτή την διαδικασία. Της επαναφοράς. Τότε και οι αξίες ( μετοχές ) θα μετρηθούν διαφορετικά. Κι αυτό σήμερα που φάινεται φθηνό θα καταστεί ακριβότερο.