Ο τυφώνας Άιντα που ξέσπασε, χθες Κυριακή, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε κρίσιμες υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ άφησε χωρίς ρεύμα ένα εκατομμύριο κατοίκους της Νέας Ορλεάνης.

Ο τυφώνας Άιντα συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λουιζιάνα αφότου σάρωσε τον Κόλπο του Μεξικού, πλημμυρίζοντας μεγάλες περιοχές κάτω από θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές καθώς οι άνεμοι κατέρριψαν δέντρα και ηλεκτροφόρα καλώδια, βυθίζοντας τη Νέα Ορλεάνη στο σκοτάδι μετά το βράδυ.

Η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την πόλη της Νέας Ορλεάνης διακόπηκε χθες Κυριακή εξαιτίας του περάσματος του τυφώνα Άιντα από τη Λουιζιάνα, ανακοίνωσαν οι αρχές σε αυτή την πολιτεία του αμερικανικού Νότου.

Η εταιρεία Entergy «επιβεβαίωσε ότι η Νέα Ορλεάνη έχει μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση», ανέφερε μέσω Twitter η NOLA Ready, υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, επιφορτισμένη με την προετοιμασία για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. «Η μόνη ηλεκτροδότηση στην πόλη προέρχεται από γεννήτριες», πρόσθεσε.

Οι αρχές στη Λουιζιάνα εξάλλου ανακοίνωσαν έναν θάνατο που οφειλόταν στον τυφώνα Άιντα, καθώς ένας άνθρωπος χτυπήθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω του.

Η πραγματική κλίμακα της ζημιάς που προκάλεσε ο τυφώνας θα αρχίσει να γίνεται σαφής σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι στο LePlace εξακολουθούν να περιμένουν τους διασώστες. Πολλοί αναζήτησαν την ασφάλεια στις κορυφές της στέγης και στις σοφίτες τους, καθώς η περιοχή χτυπήθηκε από τις πλημμύρες και οι κάτοικοι καλούσαν επειγόντως σε βοήθεια και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νότια της Νέας Ορλεάνης, κάτοικοι της Alliance κλήθηκαν να απομακρυνθούν αμέσως τις πρώτες πρωινές ώρες, αφότου υποχώρησε το έδαγος. Στους κατοίκους προσφέρθηκε καταφύγιο στο Belle Chasse Auditorium.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πελάτες στη Λουιζιάνα και περισσότεροι από 100.000 πελάτες στο Μισισιπή θα ξυπνήσουν λόγω διακοπών ρεύματος, σύμφωνα με το poweroutage.us, το οποίο παρακολουθεί διακοπές.

Η στιγμή που ο τυφώνας Άιντα… ξηλώνει την οροφή νοσοκομείου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο από τις ΗΠΑ, όπου ο τυφώνας Άιντα «χτυτά» τη Λουιζιάνα και ξηλώνει στην κυριολεξία την οροφή ενός νοσοκομείου.

Στο βίντεο, το οποίο ανήρτησε στο Twitter δημοσιογράφος του NBC-TV, διακρίνεται ξεκάθαρα η μεγάλη καταστροφή που προκαλούν στην οροφή οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.