Ο Harisson,

το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά, μετακόμισε με την οικογένειά του στο 25 Upton Green στην περιοχή Speke του Λίβερπουλ της Αγγλίας το 1950, όταν ήταν έξι ετών και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1962.
Το παιδικό σπίτι του George Harisson, όπου έκαναν πρόβες οι Beatles, βγαίνει σε δημοπρασία

Σύμφωνα με την Omega Auctions

– τον οίκο δημοπρασιών που διεκπεραιώνει την πώληση – το σπίτι τριών υπνοδωματίων με ταράτσα έγινε κανονικός χώρος προβών για τους «The Quarrymen», το πρώτο συγκρότημα όπου ο John Lennon , ο Paul McCartney και ο Harrison έπαιζαν μαζί ως έφηβοι, και μεταγενέστερα ως «Beatles».

Ενώ το ακίνητο έχει ανακαινιστεί πλήρως, ορισμένα αυθεντικά χαρακτηριστικά παραμένουν από τα χρόνια που έζησε εκεί η οικογένεια Harisson, όπως το αρχικό μπάνιο, ο νεροχύτης και τα βοηθητικά κτίρια, αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.
Το παιδικό σπίτι του George Harisson, όπου έκαναν πρόβες οι Beatles, βγαίνει σε δημοπρασία
Στην πώληση περιλαμβάνεται μια μεγάλη συρταριέρα κουζίνας που «αρχικά λογικά θα ήταν στην κουζίνα όταν ο Georgw και η οικογένειά του ζούσαν εκεί», είπε ο οίκος δημοπρασιών.

Το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Harisson πουλήθηκε στο παρελθόν για 156.000 £ (τότε περίπου 244.000 $) σε δημοπρασία στο διάσημο Cavern Club του Λίβερπουλ το 2014.

Η Omega Auctions σημείωσε ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να υποβάλει αίτηση για την πολυπόθητη μπλε πλακέτα, έναν βρετανικό ιστορικό τίτλο που τιμά τους αξιόλογους άνδρες και γυναίκες που έχουν ζήσει ή εργαστεί σε κτίρια.

Το ακίνητο αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 160.000 και 200.000 £ (216.000-270.000 $) όταν «βγει στο σφυρί», σε μια ηλεκτρονική δημοπρασία στις 30 Νοεμβρίου.

Η Omega Auctions περιγράφει την πώληση ως

«πραγματικά μοναδική ευκαιρία να αποκτήσεις το ακίνητο όπου ο George πέρασε τα χρόνια της μόρφωσής του και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνθηση των Beatles».

Ο Harisson, πέρα από σπουδαίος κιθαρίστας, έγραφε και τραγούδια για το συγκρότημα περιλαμβανομένων των : «Taxman», «Here Comes the Sun» και «Something».

Μετά τη διάλυση των Beatles το 1970,

ο Harisson έφτασε στην κορυφή των βρετανικών singles charts ως σόλο καλλιτέχνης με την επιτυχία του 1971 «My Sweet Lord».

Ο Harisson πέθανε από καρκίνο τον Δεκέμβριο του 2001 σε ηλικία 58 ετών.