Πριν από περίπου έναν μήνα η Opel μάς εξέπληξε ευχάριστα όταν ανακοίνωσε ότι το θρυλικό Manta επιστρέφει στη ζωή.

Με μια σημαντική διαφορά όμως. Το σύγχρονο Manta θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Κάτω από το εμπρός μαύρο του καπό, το οποίο σχηματίζει αντίθεση με το κίτρινο νέον χρώμα του αμαξώματος, δε θα υπάρχει ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας του παρελθόντος, αλλά ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας.

Η πλήρης ονομασία του είναι Manta GS eElektro MOD. Το όνομά του αποτελεί συνδετικό κρίκο με το Opel Elektro GT, το οποίο πριν από 50 χρόνια πέτυχε παγκόσμια ρεκόρ στην άγνωστη τότε ηλεκτροκίνηση.

Το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του προέρχεται από τη λέξη “modification”, η οποία σημαίνει τροποποίηση. Ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο το αναγεννημένο Manta θα κινείται εντελώς αθόρυβα, ενώ θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Η γερμανική εταιρεία τώρα φαίνεται ότι έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τη σχεδίαση που είχε το πρώτο Manta A του 1970, από το οποίο άλλωστε έχει εμπνευστεί η νέα μάσκα “Opel Vizor” που έχει ήδη υιοθετήσει το νέο Mokka και το ανανεωμένο Crossland.

Η νέα μάσκα αποτελείται από ένα μαύρο ενιαίο πάνελ, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το ανανεωμένο λογότυπο της Opel και στα άκρα του τα Led φωτιστικά σώματα. Στο σύγχρονο Manta όμως η μάσκα αυτή ονομάζεται “Opel Pixel-Vizor” και θα μπορεί να επικοινωνεί με τους πεζούς και τους οδηγούς άλλους οχημάτων.

Όχι, δε θα αναπαράγει μέσω ηχείου φωνητικά μηνύματα του οδηγού. Θα συνομιλεί με γραπτά μηνύματα που θα προβάλλονται στη μάσκα “Opel Pixel-Vizor”. Μερικά από τα πρώτα μηνύματα που θα στέλνει είναι τα εξής: «Η γερμανική μου καρδιά είναι ηλεκτρισμένη», «Είμαι σε αποστολή μηδενικών ρύπων», «Είμαι μια ηλεκτρομονάδα». Παράλληλα θα εμφανίζονται διάφορα εικονίδια όπως καρδιά, κεραυνός και ένα σαλάχι.

Το επερχόμενο Manta GS eElektro MOD βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανάπτυξής του, στην έδρα της Opel που βρίσκεται στο Ρουσελσχάιμ της Γερμανίας. Πρεμιέρα θα κάνει στις 19 Μαΐου. Προς το παρόν δεν αποκαλύπτονται τεχνικά χαρακτηριστικά του, ούτε διευκρινίζεται αν θα εισέλθει στη γραμμή παραγωγής.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.