Εννέα χρόνια μετά το ροζ σκάνδαλο που του στοίχισε την πολιτική του καριέρα, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν αποφάσισε να δώσει για πρώτη φορά τη δική του εκδοχή για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη. Το ντοκιμαντέρ του Στρος Καν θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021.
Πριν από αυτό όμως, ήδη κυκλοφορεί στο Netflix μια σειρά ντοκιμαντέρ με επίκεντρο το σκάνδαλο του 2011, σε σκηνοθεσία Γάλλου σκηνοθέτη και ηθοποιού, Jalil Lespert. Στο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Δωμάτιο 2806: Το σκάνδαλο DSK», περιλαμβάνονται μαρτυρίες και αναλύσεις της δημοσιογράφου Raphaëlle Bacqué, η οποία εργάζεται στην εφημερίδα Le Monde. Στο ήδη υπάρχον ντοκιμαντέρ μιλά και η ίδια η καμαριέρα Nafissatou Diallo.
Ο ίδιος ο Στρος Καν μέσω τουίτερ δήλωσε «Για πρώτη φορά, συμφώνησα να φτιάξω μια ταινία ντοκιμαντέρ στην οποία θα δείξω όλη την προσωπική και επαγγελματική μου ιστορία από τη πολιτική στη Γαλλία ως τους διεθνείς φορείς. Ποτέ δεν έδωσα τη δική μου εκδοχή για τα γεγονότα που σηματοδότησαν την απόσυρσή μου από την πολιτική ζωή. Άλλοι το έκαναν για μένα, μιλώντας μέσα από δελτία τύπου, συνεντεύξεις και πραγματικά ή υποτιθέμενα γεγονότα. Ήρθε η ώρα να μιλήσω.».
Ο Στρος Καν είχε θεωρηθεί η καλύτερη ευκαιρία της αριστεράς να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2012, γεγονός που δε συνέβη ποτέ όμως καθώς συλλήφθηκε στις 14 Μαΐου του 2011, σε ένα αεροσκάφος της Air France στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης. Η κατηγορία εναντίον του ήταν η σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα ξενοδοχείου. Τότε, ένας ατημέλητος και καταβεβλημένος Στρος Καν παρήλαυνε με χειροπέδες μπροστά από τις κάμερες όλων των διεθνών Μέσων.
Εν τέλει, οι κατηγορίες απορρίφθηκαν μετά από αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία της καταγγέλλουσας. Οι δικηγόροι του Στρος Καν είπαν από την αρχή ότι η συνάντηση με την υπηρέτρια από τη Γουϊνέα στην πολυτελή σουίτα του ξενοδοχείου, ήταν μεν σεξουαλικής φύσης αλλά συναινετική και όχι βίαιη. Το ζήτημα έληξε με μία ξεχωριστή αστική αγωγή μεταξύ του Στρος Καν και της καταγγέλλουσας, έναντι ποσού που δεν έγινε ποτέ γνωστό.
Το «DSK Affair» ξεκίνησε ένα κύμα κακοποίησης της σεξουαλικής του ζωής και πυροδότησε εσωτερικές αναζητήσεις στη Γαλλία, απέναντι σε μία παράδοση συσσώρευσης σεξουαλικών αποδράσεων από πολιτικούς και άλλες δημόσιες προσωπικότητες.
Η φήμη του Στρος- Καν αμαυρώθηκε περαιτέρω, κάποια χρόνια αργότερα, εν μέσω έρευνας για πορνεία στο ξενοδοχείο Carlton στη Λιλ, αν και αθωώθηκε για τις κατηγορίες.
Μετά την επιστροφή του στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2011, ο Στρος Καν έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία ζήτησε συγγνώμη από τη χώρα του για αυτό που χαρακτήρισε ως «ηθικό λάθος» που θα μετανιώσει όλη του τη ζωή. «Ήταν ένα ηθικό λάθος και δεν είμαι περήφανος γι ‘αυτό», δήλωσε. «Το μετανιώνω, απεριόριστα, και δεν νομίζω ότι τελείωσα με αυτό». Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι είχε «χάσει τα πάντα» μετά το περιστατικό και απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει ξανά υποψήφιος στην πολιτική ζωή της χώρας.
Εκείνη την εποχή, πολλοί στο περιβάλλον του καλλιέργησαν ανοιχτά υποψίες και θεωρίες ότι ο Στρος Καν είχε παγιδευτεί από πολιτικούς αντιπάλους που ήθελαν να καταστρέψουν τις πιθανότητές για υποψηφιότητά του στη γαλλική προεδρεία.