Ο εικαστικός  Demetrio di Grado παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, ένα αφήγημα φωτογραφιών πάνω στην 20ετή καριέρα του από την ζωγραφική μέχρι το κολλάζ.
Η καινούργια του σειρά “Ricominciare dalla fine “θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2021 σε επιμέλεια του Francesco Piazza.

ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΟΥ DEMETRIO ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΦΙΓΟΥΡΑΣ

Τribute στον Bansky

Χαρακτηριστικά παρουσιάζουμε δύο έργα της καινούργιας σειράς φωτογραφιών, καθώς και το tribute στον Bansky.

Ο Demetrio είναι ένας από τους 8 καλλιτέχνες Ιταλούς που επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.
Χαρακτηριστικό πάντα και σήμα κατατεθέν του Demetrio είναι το κλείσιμο των ματιών της φιγούρας που απεικονίζει στα έργα του με ένα μήνυμα, μάτια που μιλάνε: μια πρόκληση, μια σκέψη. Ενα μήνυμα που διαπερνά τον χρόνο, μέχρι να φτάσει στο παρόν.

Demetrio Di Grado-Nuocemente-grave-Catania-2018-319×420

#DEMETRIODIGRADO [ΒΙΟ]
Ο Demetrio di Grado γεννήθηκε στο Παλέρμο το 1976 και μετά από μια περίοδο που ασχολήθηκε με το Hip Hop (1994 έως το 2000), εντυπωσιάστηκε από την τέχνη και ιδιαίτερα η ζωγραφική.
Το 2012 ίδρυσε την ManSourcing, τον σύλλογο που ξεκίνησε το έργο του: Την προώθηση της τέχνης σε όλες τις πιθανές μορφές της.
Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες της εθνικής και διεθνούς σκηνής, με συμμετοχές σε εκθέσεις, έργα τέχνης του δρόμου και φεστιβάλ.
Το κολάζ: Το 2016 έφερε επανάσταση στην “ιδέα του να κάνω τέχνη” όπως αναφέρει ο ίδιος. Πάντα γοητευμένος από την τεχνική κολάζ, άρχισε να κόβει, να κολλάει, να συγκεντρώνει εικόνες και προτάσεις. Ζωντάνευε τα όνειρά του και τις σκέψεις του σε ένα χαρτί, σε ένα οικείο ταξίδι μεταξύ συνείδησης και ένστικτου.
Έρευνα: Τα κολάζ του γεννήθηκαν από την επιθυμία να εκφραστεί μέσα από υποβλητικές εικόνες μιας μακρινής ιστορικής περιόδου γεμάτη ποίηση και νοσταλγία. Η έρευνα του περιλαμβάνει αποσπάσματα περιοδικών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και του 1950.

Demetrio Di Grado Quello-che ho a me basta-Lipari-2019-336×420

Τα μάτια: Οι σκηνές που απεικονίζει στα έργα μου προέρχονται από τα χρόνια του πολέμου αλλά και από εκείνα της αναγέννησης. Η φιγούρα πάντα στο κέντρο. Πρόσωπα γεμάτα βάσανα αλλά και ακραία επιθυμία να ζήσουν και να εξαργυρωθούν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ο καθένας φέρνει ένα μήνυμα που ρέει με την πάροδο του χρόνου μέχρι να φτάσει στο παρόν αντιφατικό μας.
Και τέλος μια πρόταση στα μάτια για να κλείσει η αίσθηση, να ξεκινήσει μια πρόκληση, να προτείνει έναν προβληματισμό. Μάτια που μιλούν. Η υπογραφή του καλλιτέχνη.
Vintagepop: Έτσι ορίζει ο ίδιος τη δουλειά του. Ένα κολάζ επίσης. Η συναρμολόγηση των εποχών, σε μια ιστορική περίοδο στην οποία το ψηφιακό είναι πάντα πιο γρήγορο και τρελό καταβροχθίζει, το ανάλογο γίνεται για μένα ανάγκη να σταματήσω, στον ελεύθερο χρόνο του.