Η Toyota αποκάλυψε ακόμα ένα νέο πρωτότυπο όχημα, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο (25 Οκτωβρίου -5 Νοεμβρίου).

Το περίπτερο της ιαπωνικής εταιρίας είχε το εξής θέμα: «Ας αλλάξουμε το μέλλον των αυτοκινήτων – Βρες το μέλλον σου». Εκτός από τα νέα FT-3e, FT-Se και Κayoibako, στο περίπτερο της Toyota ήταν επίσης το νέο IMV 0. Η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Ιnnovative International Multi-purpose Vehicle, δηλαδή καινοτόμο διεθνές όχημα πολλαπλών χρήσεων.

Ίσως όμως να θυμάστε ότι τον Δεκέμβριο του 2022 σε μια ειδική εκδήλωση της Toyota στην Ταϊλάνδη είχαμε δει για πρώτη φορά το IMV 0, επίσης σε πρωτότυπη μορφή, αλλά με υπόσχεση να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Τότε η Toyota είχε δηλώσει ότι το IMV 0 αναπτύχθηκε με στόχο να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και την κινητικότητα για όλους. Επιπλέον σημειώνονταν ότι το IMV 0 θα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής πολλών ανθρώπων και να προσφέρει νέες οικονομικές ευκαιρίες, καθώς θα έχει προσιτή τιμή.

Όπως βλέπετε, το νέο IMV 0 είναι ένα pickup, στην καρότσα του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν ποικίλα εξαρτήματα, ώστε να εξυπηρετεί διάφορα επαγγέλματα και πολλές άλλες χρήσεις. Συγκεκριμένα, βλέπουμε το IMV 0 ως τροχόσπιτο, σκληροτράχηλο off-road, καντίνα, μεταφορέα εμπορευμάτων, τροχόσπιτο και όχημα διάσωσης.

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το IMV 0 λειτούργησε ως «Capsule Bar» προσφέροντας καφέ στους επισκέπτες και διάφορα δώρα μέσα από παιχνίδια. Παράλληλα σε οθόνη θα προβλήθηκαν διάφορες διαμορφώσεις του IMV 0 εμπνευσμένες από πελάτες της Toyota. Με «γυμνή» την καρότσα του το IMV 0 έχει μήκος 5.300 χλστ., πλάτος 1,785 χλστ., ύψος 1.740 και μεταξόνιο 3.085 χλστ., ενώ η καμπίνα του μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες.

Διαβάστε ακόμη: